4:46 pm - marți martie 26, 2019

Ambasada Rusiei la Bucureşti: „Vin tancurile ruseşti” este un clişeu contagios. Niciun tanc rusesc nu a participat la aplicaţiile din Transnistria

7654 Viewed admin 39 responds
transnistria

Ne-au atras atenția unele ştiri alarmiste din presa română dedicate exercițiilor militare desfășurate de curând în Transnistria, ceea ce indică faptul că unii autori sunt în contradicție cu istoria și cu terminologia militară, interpretând foarte liber conceptul „anexare”… şi folosind la fel de liber clișee propagandistice. Confundând camioanele blindate de transport cu tancuri, aceştia folosesc în mod deliberat clișeul „tancurile rusești” ca sinonimul conceptului „amenințarea rusească”. Astfel, autorii îşi induc în eroare cititorii.
Așa cum se spune în proverbele multor popoare, diavolul se ascunde în detalii. Autorii acestor articole abordează subiectul recentelor exerciții antiteroriste din Transnistria, cu participarea Grupului Operativ al Forțelor Ruse (GOTR), scopul cărora a fost reglarea interacţiunii în cazul unui atac terorist.
În acest context, nu este de prisos să reamintim că în Transnistria, în apropierea localităţii Kolbasnoe, se află depozitele cu o cantitate mare de muniţie moştenită din timpurile „Războiului rece” între Pactul de la Varșovia și NATO. Acestea ar putea reprezenta un interes potențial pentru teroriștii internaționali, care şi-au făcut țintele și UE, și Rusia, și Tailanda, și SUA … adică, aproape întreaga lume. Motivul principal al prezenței GOTR în Transnistria este protecţia depozitelor cu muniţie.
Considerăm util să precizăm pentru cei mai curioși că retragerea munițiilor de pe teritoriul Transnistriei a fost începută cu mulţi ani în urmă, dar din cauza agravării situației în privința soluţionării conflictului transnistrean retragerea a fost suspendată acum mai mult de zece ani.
Celor care sunt deosebit de preocupați de „amenințarea rusească”, este oportun să le reamintim faptul că la aceste exerciții militare antiteroriste a participat doar un pluton înarmat cu arme ușoare și dotat cu trei camioane blindate de transport. Niciun «tanc rusesc», despre care se repetă insistent în articolele unor autori, nu a fost acolo. În plus, reprezentanții GOTR au informat din timp despre intențiile sale Comandamentul Mixt Militar al forțelor de menținere a păcii din zona de securitate a conflictului moldo-transnistrean.
Celor interesați de mai multe detalii, le aducem la cunoștință că Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria desfășoară regulat Ziua ușilor deschise pentru o cunoaştere mai amănunţită a structurii sale, componenţei, echipamentelor şi pregătirii de luptă.
Să comparaţi toate acestea cu recentele exerciții militare „Dragon Pioneer” care au avut loc în Republica Moldova, ţară neutră, cu participarea a 58 de unități de tehnică blindată americană și 200 de militari care au sosit de pe teritoriul României.
În concluzie, am dori să subliniem că apreciem foarte mult atenția acordată Transnistriei de jurnaliști români. Noi totuși păstrăm speranța că, pe viitor, vor reda mai multă importanţă studierii istoriei adevărate a faptelor reale, pentru a nu escalada emoțiile inutile și pentru a ajuta creării unor condiții favorabile promovării procesului politic de soluţionare a problemei transnistrene în formatul „5+2″, în care după cum se ştie participă: ca părți implicate în conflict – Republica Moldova și Transnistria, ca mediatori – OSCE, precum şi statele-garante Rusia și Ucraina, iar ca observatori UE și SUA.
Din păcate, deocamdată suntem martori la cum tot felul de fobii pseudo-istorice și clișee de genul „vin tancurile rusești” au devenit un fenomen contagios. Provident Romania

Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
eminescu

Naționalismul românesc și eurasianismul rusesc: similarități și deosebiri

WTC-Moscow

Am fost si eu in Rusia…

Related posts
39 Responses to “Ambasada Rusiei la Bucureşti: „Vin tancurile ruseşti” este un clişeu contagios. Niciun tanc rusesc nu a participat la aplicaţiile din Transnistria”
 1. # august 18, 2016 at 8:27 pm

  Mda un articol bun …redactat cu bun simt…De fapt asteptam zvonuri alarmiste…din alt punct cardinal .Anume cum la Deveselu sunt transferate discret si pe componente …arme nucleare  „din Turcia ” desi acu ‘ vreo 3 luni s au jurat ca nu va fi acolo nici macar un „nucleu” nici vorba de ” nucleare”

  • SaakasBilly
   # august 19, 2016 at 9:13 am

   Pai daca transfera „discret” la deveselu chestiile alea ,care se numesc „BOMBE” ,acolo au rampe de lansat rachete nu ?? Pai la bombele alea antice cu hidrogen ca alea cu care au facut holocaustul nuclear din hiroshima si nagasaki ,nu trebe piste ?? Nu trebe neste big enola gay  ?? cel putzin cateva ?? Si am auzit ca a murit din pacate si pilotul criminal ,specializat in pravalirea lui big boy peste orashele suprapopulate ca sa o puna nitzelush de un mic holocaust atomic !! Ce ne facem ??

 2. Dragos
  # august 18, 2016 at 9:08 pm

  Nu iese fum fără foc. Legat de armele nucleare din Turcia chiar dacă nu sunt transferate sigur s-a discutat subiectul. Se tatonează.

  • amatorul
   # august 19, 2016 at 5:28 am

   Foarte posibil; iar informatia „scapata” de ‘bulgar” sa fie o piatra aruncata in apa, sa se vada cati destepti sar sa o scoata.Poate, dac americanii sunt baieti destepti sa fie si col sicolo. Ca nici rusii nu cred ca planteaza panselute in Crimeea.Ghiciti cine pica la mijloc.

  • M_D_L
   # august 19, 2016 at 6:46 am

   Eu cred ca erau arme nucleare instalate de americani, rachete de croaziera. Nu stiu daca la Deveselu. Logic ar fi sa fie lansate din puncte cat mai apropiate de Rusia, adica de la granita Romaniei. O sa ne ia dracu daca icepe razboiul dintre SUA si Rusia.

  • SaakasBilly
   # august 19, 2016 at 9:19 am

   Eu cred ca e mai ieftin sa le care prin europa si sa-i sperie pa’ rushi decat sa le dezafecteze !! Am auzit ca mai scump decat atomicele e sa scapi de ele ,sa le neutralizezi !! Pe fundul oceanului daca le arunci apar monstrii marini dupa un timp ,cancer si inca alte zeci de boli noi,ciudate si netratabile !! Asa daca le tzii in hambare tzi le fura nebunii barboshi cu alaku acbar ,si te costa un sac de bani sa le pazesti mereu ,dar cel putin ii sperii pa’ toti imclusiv pe ai tai !!

 3. ...escu
  # august 18, 2016 at 9:12 pm

  Articolul este bun ptr.ca ne arata clar ce orientare are site-ul,mai ales ca e semnat „admin” si spulbera confuzia pe care vor sa o imprime postacii rusi.Intrebarea legitima ramane:ce mai cauta rusii in R. Moldova?.Justificarea ca pazesc munitia pe care nu au avut timp sa o care in 24 de ani e de un tembelism specific propagandei ruse.Iar a agita spiritele prin miscari amenintatoare de trupe dinspre Transnistria spre Basarabia sub pretextul ca resping imaginare atacuri teroriste e si mai tembela.Este doar o alta forma de presiune asupra Moldovei in preajma primelor alegeri prezidentiale prin scrutin popular.

  • M_D_L
   # august 19, 2016 at 7:20 am

   Transnistria era locuita cam de rusnaci, n-a apartinut Basarabiei. In schimb partea de sud a Basarabiei e la Ucraina si vad ca nu ziceti nimic. Si alte teritorii care au apartinut Romaniei sunt jn componenta Ucrainei. Asa e lumea, perversa !

  • SaakasBilly
   # august 19, 2016 at 9:35 am

   Si care e „orientarea” …saitului ??? A mai ridicat o minje la fileu ?? Cred  ca era mai nimerit sa discute nu despre o nascocire a caciularilor boloveni ,ci despre situatia din orientul mijlociu unde sa produs o schimbare fundamentala !!Rushii au cazut la intelegere cu turcii ,dupa ce erdogan efectiv e pe punctul de a scoate turcia din starea de colonie ricana ,care nu implica ieshirea din nato deoarece ar fi intradevar o lovitura de imagine insurmontabila pentru imperiul malefic rican ,dar se vede o apropiere de vederi periculoasa intre Turci si iranieni si chiar intre turci si organele legitime de stat siriene ,pe care imperiul rican a vrut sa le rastoarne printr-o lovitura de stat sprijinita din exterior !! Impacarea intre siria si turcia pe pericolul comun care-l reprezinta kurzii o vedem in fatza ochilor prin bombardarea de catre aviatzia siriana pentru prima oara a pozitziilor Kurde !! Alianta Rusia -Turcia-Iran- Irak-Libanul shiit plus noncombat din partea Israelului .al Iordaniei si al Egiptului  ,e pe cale de finalizare !! Deci ricanii vor ramane cu teroristii lor sauditi si lingaii lor ….izolati si plecati si de la baza aeriana turca !! E o infrangere rasunatoare a imperiului malefic care mai lupta doar cu mashinaria de propaganda mincinoasa ,de dezinformare ,fara sprijin in teren !! Rushii deja au baze militare si in Iran si cum evolueaza lucrurile vor avea si in Irak sau Turcia !!

 4. nicu cohen
  # august 19, 2016 at 3:20 am

  Mai  devreme  sau mai tirziu  America  va  pierde  estul  Europei  . E  prea departe , local  a pierdut  multi   simpatizanti  din  cauza  rapacitatii   politico-economice  , apoi    economia  Americii este  in  declin  , societatea  americana  este  bolnava  educational  , divizata   din  cauze  interne  ,deci    cu siguranta  ca  incet  ,incet  va  prefera  sa se  concentreze  pe  problemele  lor  interne  si  vor renunta  pas  cu pas  la  dominatia  lor  globala  din  lipsa  de  alternative . Rusia  se  dezvolta  incet  dar  sanatos  , stabila  social  , economic  si  politic  . Putin  e   conducator  adevarat  ,nu  marioneta  proptita   ca la  americani  sau  ca  la  noi  .  Deci  strategia  pe  termen  lung  a  Rusiei  e  viabila  clar .

  • # august 19, 2016 at 5:29 am

   Mda , sa speram ca ai dreptate si nu numai Rusia ci si alte tari vor putea sa se dezvolte fara a fi ” ajutate” de BIG BROTHER / USA.Deocamdata toata lumea nu poate ” vedea” decat „dezvoltare/democratie” made in USA & UK…cu urmatoarele 2 caracteristici definitorii.1) in ultimii 25-30 de ani ac ” PSEUDO democratie” s a transformat in PLUTOCRATIE/OLIGARHIE.2) Consecinta directa din 1) ac PSEUDO democratie „NU SE MAI VINDE ” asa bine ca acum 25-30 pt ca numai produce efecte democratice ci doar sute de miliarde in buzunarul Corporatiilor.

  • M_D_L
   # august 19, 2016 at 7:12 am

   Rusii vor avea in continuare probleme cu tradarile, ca in timpul lui Gorbaciov si Eltsin, pentru ca in structurile de decizie (forta) ale statului sunt multi khazari, care sunt cuplati cu verii lor din SUA. Astia n-au tara de care sa se lege si pe care s-o slujeasca cu credinta. Se muta dintr-o tara in alta, dupa interese financiare, nu stau mai mult de o generatie intr-un loc. Si sunt traiti in orase, nu sunt legati profund de pamantul tarii in care se afla. Viata la oras este cam la fel in toata lumea, mai ales daca ai bani. Legati de locul natal sunt aia traiti la tara, care au via lor, nucul in care se suiau in copilarie, ciresii de care nu vor sa se desparta, etc.  Nu vezi ca acesti khazari au pus pe butuci tarile pe unde au ajuns la butoane, din lacomie pentru averi cat mai mari ? Au pus umarul la destramarea Imperiului Britanic si acum au bagat in criza si America. Era normal sa mute productia (secretele industriale) si finantarea (utilaje moderne, etc) in China si in alte tari din Asia ? Din lacomie au facut asta, fara sa se gandeasca la americanii care au ramas fara loc de munca. Vand la suprapret marfurile fabricate de chinezi. Le-a intrat specula in sange. Pe asta o stiu si pe asta o canta. Eu as cere ca in toate tarile comertul si activitatile bancare (camataria) sa fie monopol de stat. As desfiinta clasa bisnitarilor, sa treaca la munca productiva. Tot ce este cu munca putina si profit mare (comertul, camataria, fabricarea alcoolului si tigarilor, etc) sa fie trecut la stat, banii castigati sa mearga la utilitati publice. As pune sub control si industria de medicamente. Nu as permite un profit mai mare de 15%, in orice domeniu. Scopul nu trebuie sa fie profitul sau imbogatire unor categorii de indivizi, ci binele societatii.

  • SaakasBilly
   # august 19, 2016 at 9:59 am

   Imperiile la un moment dat se prabushesc…toate,si numai din cauze interne !! Cred ca „templul iubirii” din india ,care astazi e vazut ca o revarsare de lucrari de arta,in evul mediu in timpul inchizitziei era vazut precis ca o erezie ,sunt convins ca era maruntzit cu ciocanele si topoarele (cum o fac si azi musulmanii) !! In punctul acesta sa ajuns si cu civilizatia actuala ca si cu cea straveche indiana de care se zice ca era la un grad foarte inalt de dezvoltare !!Acolo sunt fresce care toate redau diferite orgii sexuale chiar si cu caii sau elefantzii !! Acesta fiind un indicator al prabushirii iminente al unei civilizatii ajunsa la apogeu !! Ricania a luat-o deja la vale ,dar ma tem ca va trage incetutz totul dupa ea !!Trebuie foarte multa inteligenta care paradoxal se vede doar la conducerea rusiei ,a chinei,iranului ,dar in nici un caz la cei care produc mult rau acestei planete,care sunt cancerul acestei civilizatzii !! Cei care dintr-un vis frumos al omenirii au ajuns coshmarul si angoasa ei !!

 5. JANA KYZDA (TANKIZDĂ ROMĂRLANĂ)
  # august 19, 2016 at 9:05 am

  VAI DI MINI ȘÎ DI MINI, CI NI FACIEM FETILOR? DACA VIN MOSCALII? AUD? MIE MI S-O ZBĂRLIT UN FIR DI FLOC DI GROAZÎ…UNDI-S MARII NOȘTRI STRATEGI? UNDI-I CUMPLITA ARMIE ROMÎRLANĂ? UNDI-S FIOROȘII GEALI HONȚANU, HOPREA, PUIU? DAR UNDE-I RACHETIZDU NASTY? SINGURA SPERANȚÎ NI-I LA COL. PRINCIPE DĂ CĂKAT AL PROSTĂLĂILOR ROMÎRLANI, NUMITUL DUDA. TRAIASCÎ DINASTIA PRECUM ȚELINA!

  • # august 19, 2016 at 9:54 am

   Se aproba …ca prea le zici cu foc…Ce urmeaza ? sau esti epuizat  dupa atat efort intelectual .Apreciez „productia ” scoate si la export …faci un ban cinstit.

 6. ...escu
  # august 19, 2016 at 9:12 am

  Ce propui tu au incercat comunistii si au facut implozie.

 7. # august 19, 2016 at 9:51 am

  Subiectul art. …tancurile Rusesti…unii derapeaza/ patineaza in  cu totul alta directie☺

  • SaakasBilly
   # august 19, 2016 at 10:12 am

   „tancurile Rusesti” care de fapt nu au existat si e o minciuna ?? Sa discutam despre minciunile caciularilor boloveni ??

 8. SaakasBilly
  # august 19, 2016 at 10:25 am

  Sti !! Deja pe varfu’ pulii i-mi iasa toata dezinformarea ricana !! E ceva incredibil intr-un secol ca asta !! Si inchizitzia a fost mult mai blajina,adeca mult mai blanda !! Atunci nu erai controlat pana si-n gaura curului si ascultat cum gemi pana si pa’ buda !! Uite si acum,un ciumburush se’curist de-al vostru imi canalizeaza discutia pe subiecte de monarhie,adeca facaturi se’curiste,si tu vi cu o minciuna ca sa o dezbatem,iar voi sunteti un sait ilegal care va substituiti unui alt sait legal ,ceea ce intr-o lume civilizata si normala s-ar pedepsi …nu ?? Daca vreti binele nu numai al rusiei ,ci al intregii lumi libere ,explicati adevarul despre situatia lor ,despre situatzia celorlalti ,si cum sa ajuns in situatia in care suntem atat noi cat si ei !! Spuneti adevarul nu minciunile si dezinformarile ricane !!

 9. .ro
  # august 19, 2016 at 11:17 am

  Astia chiar si-au transformat site-ul intr-o vidanja ce sta sa explodeze.

 10. opinii.ro
  # august 19, 2016 at 12:37 pm

  A doua deportare a tatarilor din Crimeea:dupa ce au fost deportati de Stalin,acum tatarii sunt deportati de Putin.Astazi se face o deportare soft dupa anexarea din 2014.Procesul trece prin mai multe etape in functie de cei vizati,respectiv prizonierat politic-sub pretextul terorism si extremism-somaj,expulzati din institutii,inchiderea institutiilor media si reprezentative tatare din regiune,vanarea,intimidarea,expulzarea ca indezirabili si in final auto-exilarea tatarilor care nu mai au viitor in peninsula.Astazi,circa 2000 de prizonieri politici se afla in Crimeea dupa ocupatia rusa,majoritatea ptr. acuzatii de terorism si extremism.Multi dintre tatarii activi,care au protestat fata de anexarea Crimeii,au fost dati disparuti dupa anexare.Primii prizonieri politici in Crimeea sunt Akhtem Chiygoz,AliAsanov si Mustaf Dagermendzi,arestati la inceputul lui 2014,ptr. ca au organizat proteste in fata cladirii parlamentului impotriva ocupatiei ruse.  Al doilea val de arestari a avut loc in 2016.fortele speciale ruse ii aresteaza pe tatari,acuzandu-i de terorism.Daca sunteti pe aci romani si-i vreti pe rusi,ceea ce nu cred,cam asa procedeaza Putin.

  • SaakasBilly
   # august 19, 2016 at 12:44 pm

   Lasa ,nu te ingrijora cu tatarii ,mai sunt multe milioane care sunt dispusi da vina dar nu la noi !! Numai ca merkaloaia ii prefera pe desreeratzii musulmani cu bombele care violeaza si nemtzoaicele !! Tatarii au fost un element foarte pozitiv in istoria europei ,ne-au ajutat sa nu ne inmultzim prea mult ,pe unii chiar deloc ,dar acum sunt mult mai eficienti arabii ,de mila lu’ aia trebe’ sa plangem mai tare !!Si sa-i aducem cu milioanele pisti noi !!

 11. SaakasBilly
  # august 19, 2016 at 12:37 pm

  Ha ! Ha ! Ha !  linbricu’  cu vidanja ?? Ce vrei ma ?? Sa mai bagi nitzica dezinformare?? Sa mai minti putzin ?? Sa injuri ?? Sa arunci cu zoaie ?? Sa-i faci pa’ toti prosti si rushi ?? Nu e mai simplu sa apelezi la un pshihiatru ??

  • .ro
   # august 19, 2016 at 2:11 pm

   As apela la un phihiatru sa va trateze nebunii de la Kremlin!

 12. SaakasBilly
  # august 19, 2016 at 2:50 pm

  Ok !! Ai un fix cu rushii !! Probabil ca doare tare !! Sunt puseuri de criza… in delir uneori !! Iar cateodata o lasa asa mai moale ,se potoleste !! Cu medicamente ti-ar fi si mai ghine !!

 13. SaakasBilly
  # august 19, 2016 at 2:52 pm

  Mint autoritățile române? Un site respectat din Israel continuă să susțină că americanii mută arme nucleare „în grabă” în România. Motivul pentru care ar fi luat această decizie : http://www.activenews.ro/stiri-politic/Mint-autoritatile-romane-Un-site-respectat-din-Israel-continua-sa-sustina-ca-americanii-muta-arme-nucleare-in-graba-in-Romania.-Motivul-pentru-care-ar-fi-luat-aceasta-decizie-135908

 14. SaakasBilly
  # august 19, 2016 at 2:54 pm

  Primul pas spre ieșirea Turciei din NATO? Ministrul turc al Apărării anunță că ia în considerare cooperarea militară cu Rusia și critică Alianța Nord-Atlantică : http://www.activenews.ro/externe/Primul-pas-spre-iesirea-Turciei-din-NATO-Ministrul-turc-al-Apararii-anunta-ca-ia-in-considerare-cooperarea-militara-cu-Rusia-si-critica-Alianta-Nord-Atlantica-135905

 15. SaakasBilly
  # august 19, 2016 at 2:58 pm

  PREMIERUL MOLDOVEI IN CRIZA DE POPULARITATE CERE RICANILOR SI COLONILOR DIN DOTARE, INPLICAREA IN FRAUDAREA VOTULUI LA VIITOARELE ALEGERI , IN DEFAVOAREA CELOR CARE NU VREAU MOLDOVA O COLONIE RICANA !! : http://www.activenews.ro/stiri-basarabia/Premierul-Moldovei-cere-public-ajutorul-Occidentului-%E2%80%9EAvem-nevoie-de-prietenii-nostri-sa-respinga-propaganda-ce-incearca-sa-destabilizeze-Republica-Moldova-si-sa-influenteze-alegerile-in-favoarea-Moscovei-135895

 16. SaakasBilly
  # august 19, 2016 at 3:13 pm

  Avem sau nu arme nucleare pe teritoriul României? : http://gandeste.org/general/avem-sau-nu-arme-nucleare-pe-teritoriul-romaniei-2/73136

 17. ...escu
  # august 19, 2016 at 3:33 pm

  Nu avem tampitule,nu mai cita site-uri rusesti!

  • SaakasBilly
   # august 20, 2016 at 7:34 am

   Din momentul în care preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a tāiat curentul bazei americane de la Incirlik, era evident cā armele nucleare de acolo, aflate strict sub jurisdicție americanā, vor fi mutate. Aliatul cel mai stabil al Statelor Unite în regiune este categoric România. Acum, site-ul euroactiv.com, îndeobște bine informat, anunță cā rachetele nucleare vor fi mutate din Turcia la Deveselu, scrie analistul Bogdan Chirieac” : http://www.dcnews.ro/armele-nucleare-in-romania-raul-necesar_513684.html?

 18. Rădulescu
  # august 19, 2016 at 4:54 pm

  Futu-va-n gura de rusofili spurcati.

  • SaakasBilly
   # august 20, 2016 at 7:36 am

   Linisteste-te vaginule !! Prea te…..exciti  : ) : ) : )

   • ...escu
    # august 20, 2016 at 11:29 am

    Stai tu linistit pana isi da omul drumu

    • SaakasBilly
     # august 20, 2016 at 1:27 pm

     Care „om” dom’ vagin ???

     • ...escu
      # august 23, 2016 at 3:50 pm

      Cel care ti-o da in gura,ce esti asa tampit de nu intelegi.Ce dracu invatati,ma, la scoala aia de bolsevici.

 19. nicolae
  # august 27, 2016 at 12:27 am

  Sint 100% Roman (oltean) ce as dorii eu sa va zic este ca daca Turcii nu erau un popor destept se alegea praful de planeta.Nebunii de Americani oricum a distrus planeta.Iar voi sopirlelor de Romani tot ii muscati de cur pe Rusi, o sa vedeti pina la urma ce se allege de voi. In curind veti vorbi Rusa,Ungureste,si poate si Turca ca prea prosti sinteti si tradatori.

Trackbacks/Pingbacks
 1. Ambasada Rusiei la Bucureşti: „Vin tancurile ruseşti” este un clişeu contagios. Niciun tanc rusesc nu a participat la aplicaţiile din Transnistria | www.giurgiuonline.com - august 18, 2016

  […] Sursa: news.russiatoday.ro Articol sursa: Ambasada Rusiei la Bucureşti: „Vin tancurile ruseşti” este un clişeu contagios. Niciun tanc r… […]

 2. “Miştoul gros” sau cum se descalifică, iar, presa românească - august 24, 2016

  […] BREAKING: Ambasada Rusiei la Bucureşti: „Vin tancurile… […]

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang