6:12 am - sâmbătă martie 23, 2019

Ascensiunea idioţilor

1810 Viewed admin 4 responds
McCainTerrorists

Mulţi politicieni importanţi ai Europei şi mulţi jurnalişti din mainstream media au plâns cu lacrimi de crocodil când străvechiul oraş sirian Palmyra a fost cucerit de terorişti. Şi-au exprimat “îngrijorarea” că luptătorii Statului Islamic vor distruge oraşul, cândva un puternic centru de comerţ şi un centru cultural dintre cele mai mari din lume. Nu ar fi fost prima oară când Statul Islamic ar fi distrus moşteniri istorice unicat.

Dar emoţiile lor sunt profund ipocrite. Cei mai mulţi dintre cei care azi sunt “preocupaţi” au pus umărul la definirea ideologică a Statului Islamic şi a altor grupări teroriste din Irak şi Siria. Prin sprijinirea aşa-numitei “Revoluţii Siriene”, ei nu au făcut altceva decât să alimenteze ideologic (şi financiar) aceste grupuri.

Statul Islamic nu face altceva decât ceea ce a fost programat să facă. Să distrugă civilizaţii, să dezintegreze naţiuni, să ucidă brutal toţi reprezentaţii mai mult sau mai puţin vizibili ai unei “ordini” oficiale. Statul Islamic a fărămiţat Siria – cel mai important obstacol geopolitic din regiune pentru Washington şi Bruxelles.

Schema nu e nouă.

În Kosovo, extremiştii albanezi nu s-au limitat să “atace” Serbia.  Ei au distrus Bisericile Ortodoxe Sârbe şi cimitirele. Ei nu au vrut să scape doar de populaţia sârbă, au vrut să se debaraseze de prezenţa istorică a Serbiei. Albanezii kosovari au îngropat animale în cimitirele ortodoxe sârbe, pentru a desacraliza locurile de odihnă veşnică.

În Sudul Caucazului, Mănăstirile şi Bisericile armeneşti au fost confiscate de azeri în timpul conflictului din Nagorno-Karabach. Catedrala armenească din Shushi a fost desacralizată şi transformată într-un depozit de armament de forţele azere.

Nu este o coincidenţă că acest război barbar, anti-cultural, este sprijinit de “voluntari” (din Cecenia sau din rândul jihadiştilor din Afganistan) şi în fosta Iugoslavie, şi în Caucaz.

Distrugerea moştenirilor culturale, istorice, religioase, naţionale, este un mod efficient pentru asigurarea supremaţiei geopolitice în teatrele de război. Scopul acestor barbarisme este tăierea legăturilor populaţiilor locale cu propriile identităţi naţionale, cu moştenirile culturale sau religioase.

Acesta este definiţia exacta a conceptului post-modernist, neo-liberal, al Vestului. Se întâmplă acelaşi lucru în toată Europa – desigur, cu instrumente mai “civilizate” de soft-power. Elitele politice şi intelectuale ale Europei neagă existenţa şi importanţa identităţii colective, bat câmpii prin universităţi cu conferinţe despre “identităţi hibride” ş.a.m.d. Ei luptă împotriva religiei, distrug familia, inventează sexe noi pentru a nega existenţa “femeii” şi a “bărbatului”. Transformă Bisericile în supermarketuri sau blocuri de locuinţe. Ei se închină la “individul” care este “liber” să acţioneze într-o “societate liberă” – de fapt, într-o piaţă liberă.

Alexandr Dugin a descris acest proces drept o încercare de a promova “cretinismul”. În Grecia antică, termenul de “cretin”, sau “idiot”, descria un “cetăţean obişnuit, fără abilităţi profesionale, laic”. Termenul de “idiot” era folosit în Atena antică pentru a descrie persoanele care refuzau să facă parte din viaţa publică a cetăţii, persoanele care nu luau parte la proiecte colective.

Statul Islamic de astăzi este “buldozerul” acestui tip de război care distruge proiectele colective din Orientul Mijlociu. Statul Islamic nu este altceva decât aripa înarmată a liberalismului occidental.

Manuel Ochsenreiter

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
MRU

Reflecții post vot

money-tv

Cherchez l’argent, musiu MRU – Scrisoare deschisă

Related posts
4 Responses to “Ascensiunea idioţilor”
 1. Alexandru
  # iulie 1, 2015 at 10:55 am

  Salutare!O mica greaseală:Distrugerea moştenirilor culturale, istorice, religioase, naţionale, este un mod efficient pentru asigurarea supremaţiei geopolitice în teatrele de război.http://news.russiatoday.ro/ascensiunea-idiotilor/ Cu drag, Alexandru.

 2. OBAMA PT. ALEXANDRU
  # iulie 2, 2015 at 2:59 pm

  CORECT!

 3. Vlad Craioveanu
  # iulie 3, 2015 at 7:07 am

  Unde vedeti voi, ma, „“individul” care este “liber” să acţioneze într-o “societate liberă” – de fapt, într-o piaţă liberă.”?! N-ai BANI (decat daca ai vreo mostenire uriasa, care – fara RELATII si fara a fi din „lumea buna” iti este luata LEGAL prin taxe si impozite aberante), n-ai cum sa faci bani de capu’ tau (pentru ca n-ai mijloace de productie, know how, nimic!) si esti condamnat la „servici”, adica la a fi ROB, om-unealta, singura optiune fiind supunerea neconditionata si abandonarea oricaror vise sau idealuri personale. Ce este acum in Occident n-are nici o legatura cu „piata libera” ci este o forma noua de comunism, adica de tiranie totala a unei birocratii supra-statale si antinationale.

 4. Cornel
  # iulie 6, 2015 at 11:06 pm

  Da bre, ciolovecii nu sunt liberi decit în Rusia, le da taică Putka votkuliță și încep să zboare…

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang