9:27 am - joi martie 21, 2019

Dosarul Lukoil a fost restituit Parchetului. Decizia este definitivă

12811 Viewed Doru Popescu 2 responds
lukoil

Curtea de Apel Ploieşti a respins ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova împotriva încheierii prin care instanţa de fond a dispus restituirea cauzei la procuror. Decizia este definitivă.

Tribunalul Prahova a dispus, în urmă cu o săptămână, restituirea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dosarului Lukoil, în motivarea deciziei arătându-se că, după constatarea unor neregularităţi în privinţa rechizitoriului, procurorul a manifestat ‘pasivitate totală’, în condiţiile în care nu a remediat acele neregularităţi şi nici nu a comunicat în termenul legal Tribunalului Prahova dacă îşi menţine sau nu dispoziţia de trimitere în judecată a dosarului.

În motivarea deciziei, se arată că magistraţii au constatat, în luna decembrie, neregularitatea rechizitoriului prin care dosarul Lukoil a fost trimis în judecată şi au dispus remedierea problemelor, urmând ca procurorul să comunice judecătorului dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei, însă acesta nu a răspuns solicitării instanţei de judecată în termenul legal.

În opinia judecătorului, neregularităţile constatate în actul de sesizare ‘nu sunt minore’, ci sunt ‘esenţiale’, ţinând chiar de modul de formulare a acuzaţiilor, iar instanţa nu poate soluţiona acţiunea penală ‘în condiţiile în care nu sunt indicate concret faptele deduse judecăţii, neputându-se substitui organului de urmărire penală’.

‘Prin urmare, nici în ipoteza în care s-ar considera că pasivitatea totală a procurorului în termenul legal de 5 zile nu este sancţionată automat cu restituirea cauzei, nu se poate dispune începerea judecăţii, neregularităţile constate fiind esenţiale, ducând la imposibilitatea stabilirii obiectului şi a limitelor judecăţii în prezenta cauză, aşa cum s-a arătat’, se mai precizează în document.

În luna decembrie a anului trecut, Tribunalul Prahova a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care dosarul Lukoil a fost trimis în judecată, magistraţii arătând că unele acte materiale au fost dublate sau chiar triplate, dar şi că procurorii nu au indicat activitatea infracţională concretă a inculpaţilor.

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
5/5 - 1
You need login to vote.
moldova vot filip

Moldova: Guvernul Filip a fost votat fără dezbatere parlamentară

Basescu Traian

Traian Băsescu cere dialog cu Moscova pe marginea situaţiei din Republica Moldova

Related posts
Trackbacks/Pingbacks
  1. Dosarul Lukoil a fost restituit Parchetului. Decizia este definitivă | www.giurgiuonline.com - ianuarie 20, 2016

    […] Sursa: news.russiatoday.ro Articol sursa: Dosarul Lukoil a fost restituit Parchetului. Decizia este definitivă […]

  2. Dosarul Lukoil a fost restituit Parchetului. Decizia este definitivă - Știri și anunțuri - ianuarie 20, 2016

    […] Articol sursa: Dosarul Lukoil a fost restituit Parchetului. Decizia este definitivă […]

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang