3:38 am - joi ianuarie 17, 2019

Gala BALSHOI OPERA STARS pe 17 mai, la Ateneul Roman

813 Viewed admin 0 respond
Bolshoi Opera

În data de 17 mai, Prahova Classic Nights şi Centrul Cultural Rus organizează un spectacol unic la Ateneul Român. Stelele teatrului Bolshoi vin la Bucureşti pentru un concert în exclusivitate, ce se va desfăşura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin, pe acordurile pianistului Eduard Kunz, artist inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în „Topul Celor Mai Buni 10 Pianişi de Mâine,” laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier şi ambasador Yamaha.

Protagoniştii acestor concerte de talie mondială sunt artişti de origine rusă, membri ai Teatrului Academic Mare de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar şi o experienţă pe măsură.

Soprana Elena Zelenskaya este o stralucită cântăreaţă de operă, cu o voce de soprano dramatic. A cântat pe scene celebre cum ar fi: Metropolitan Opera, Deutsche Oper din Berlin, Teatroliceo din Barcelona, Vienna Kammeroper, La Fenice si numeroase altele. Din repertoriul sau, amintim Tosca (din opera Puccini), Liza (“Dama de pica” de Ceaikovski), Amelia (“Bal Mascat”), Aida, Lady Macbeth (“Macbeth”, de Verdi), Abigaille (“Nabucco”). Printre dirijorii cu care a lucrat se numără Stefan Solyom, Tadaaki Otaka si multi altii.

Margarita Mamsirova, posesoare a unei voci rare, este mezzosoprană a Teatrului Municipal de Stat Bolshoi. Din repertoriul său, amintim următoarele roluri: Olga (“Evgheni Oneghin”) şi Polina  (“Dama de pică”) de Ceaikovski, Carmen (din opera omonimă de Bizet), Angelina (“Cenuşăreasa”), Isabella (“Italiancă în Alger”). A cântat pe scene de renume ale lumii : Teatrul Scala, (Milano), Marele Teatru National (Beijing), Royal Opera Covert Garden ( Londra), teatro Real ( Madrid), Grand Opera ( Paris ), Opera de Bastille ( Paris) și numeroase altele. De asemenea, a colaborat cu dirijori celebri ca Garri  Bartini, Alberto Zedda, Valery Gergiev, Alexander Vedernikov, Vasili Sinaisky, Alan Buribayev, dar și cu regizori celebri ca Dm.

Cherhiakov, Carlos Padrisa sau Francesca Zambella.

Roman Muravitsky este un tenor lirico-dramatic admirat de pentru roluri precum: Galitan (“Hovanscina, de Mussorgski), Serghei (“Lady Macbeth), Calaf (“Turandot”), Herman (“Dama de pica”), Rodolfo (“Boema”), alaturi de dirijori faimosi: Gintaras Rinkevicius, Alexander Vedernikov, Alexander Rudin şi multi altii. Printre scnele lumii pe care a cantat se numara: Estonia National Opera, Saint-Petersburg Philharmonia si multe altele.

De pe scena teatrului Bolshoi, ce funcţionează ca stabiliment cultural încă din 1856 fiind şi unul din principalele puncte de atracţie ale Mosovei, reprezentaţia de gală ajunge pentru o seară pe o altă scenă încărcată de istorie: scena din sala mare a Ateneului Român, ce a găzduit primul spectacol în 1888 şi este, la rândul său, un simbol al capitalei României.

Pentru spectacolul care va avea loc pe 17 mai de la ora 20.00 la Ateneul Român se pun în vânzare următoarele categorii de bilete:

Categoria 1 – 250 lei

Categoria 2 – 200 lei 

Categoria 3 – 150 lei

Biletele se gasesc in oficiile Postei Roman, magazinele Inmedio semnalizate “bilete.ro”, in magazinele Germanos, Diverta si Vodafone, la Teatrul National, Opera Română, Sala Palatului, Agenţiile Tui Travel din toata ţara, si online pe: www.bilete.ro, www.eventim.ro.

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
geneva

Un român a fost premiat de Rusia la Geneva

alexander_dugin_ukraine

Alexandr Dugin, scrisoare către americani: „Să ne revoltăm împreună împotriva oligarhiei globale”

Related posts
Your comment?
Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang