6:30 am - vineri aprilie 19, 2019

Iranul confirmă că a primit primele baterii de rachete antiaeriene rusești S-300

1969 Viewed Doru Popescu 9 responds
s-300

Rusia a trimis o primă tranșă a sistemului său de rachete de apărare aeriană S-300 către Iran, a confirmat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Hossein Jaber Ansari, citat de agenția de presă Tasnim.

‘Noi am anunțat deja că, în pofida unor schimbări în termenul de livrare, tranzacția este în curs de desfășurare și (…) prima parte a echipamentului a sosit deja în Iran, iar furnizarea altor tranșe va continua’, a declarat acesta pentru agenția de presă Mehr, citată de Interfax.

De asemenea, el a spus că livrarea a fost făcută prin Marea Caspică.

O sursă din structurile legate de exportul rusesc de armament a confirmat pentru Interfax transferul, dar fără să precizeze numărul de sisteme livrate. Contractul privind livrarea de S-300 cu Iranul va fi onorat integral până la sfârșitul acestui an, a mai spus același responsabil rus.

Rusia anulase în 2010, la presiunea Occidentului, contractul încheiat în 2007 cu Iranul privind livrarea de sisteme S-300, printre cele mai avansate din domeniu la ora actuală. Dar președintele Vladimir Putin a ridicat această interdicție printr-un decret semnat în aprilie 2015, după convenirea unei înțelegeri, înainte de acordul-cadru, între Iran și marile puteri cu privire la dosarul nuclear iranian.

Israelul s-a opus cu fermitate furnizării acestor sisteme antiaeriene rusești către Iran, țară ce nu recunoaște statul israelian.

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
meir dagan

Gulguta securiștilor pentru reconfirmarea lui Kovesi

ucraina nazi

Ambasadorul României la NATO: Ucraina va primi echipamente militare non-letale din România

Related posts
9 Responses to “Iranul confirmă că a primit primele baterii de rachete antiaeriene rusești S-300”
 1. Dragos
  # aprilie 11, 2016 at 12:08 pm

  Atata timp cat sunt arme defensive, nu ar trebui sa se inflameze nimeni.

  • # aprilie 14, 2016 at 5:15 am

   Binenteles ca inflameaza „prietenii”  Iranului,  anume USA & co + Israel . Dumnealor au  in obiectiv  pe urmatorii 10-15 ani din astea… , revolutii colorate, razboi hibrid/clasic , federalizare etc… ( in IRAN !!!) Ori,  o chestia din asta … S 300 aduce citeva semne de intrebare GRAVE . Rusi procedeaza la intarirea flancului sudic si la temperarea elanului NEO-liberal ( al SUA & aliati ) …poate/pina mai intelege lumea cu ce se maninca . Faptul ca s au oprit din livrare , sau livreaza in transe , presupun, ca RU . asteapta din partea Iranului anumite „raspunsuri „. Ce raspunsuri … nu stiu 

 2. M_D_L
  # aprilie 11, 2016 at 2:07 pm

  Turcii nu primesc si ei niste rachete de la rusi, din alea mai „tari” ? Sa le trimita direct, pe cale aeriana, sa se evite taxele vamale de tranzit.

  • # aprilie 14, 2016 at 5:41 am

   Turci sunt in vizorul rusilor … au sanse minime sa scape … intrebarea este cat de tare o vor incasa si cand ? 

   • M_D_L
    # aprilie 14, 2016 at 1:02 pm

    Ma enerveaza „pretinia” afisata de conducatorii nostri fata de Turcia, care i-a atacat pe romani de sute de ori si i-a tinut in sclavie. Turcii sunt niste primitivi de la care am mostenit coruptia si bacsisul. Nu sunt in stare nici sa produca triple electrice de calitate. Blocurile cad din senin la Istambul, din cauza proiectarii proaste si a furtului din beton. In general nu dau multi bani pe asiaticii din Turcia si din apropierea ei. Cred ca i-ati vazut cum fac prin filme. Violenti si patetici.

    • # aprilie 15, 2016 at 5:42 am

     Nu ma grabesc sa culpabilizez un popor . Fiecare popor sau comunitate de oameni au calitatile si defectele lor. Este f greu sa pui in balanta si sa analizezi cu luciditate/obiectivitate /detasare  calitatile si defectele unui popor .Poporul sau o comunitate mare de oameni poate fi identificata cu o „Fiinta „care traieste sute si chiar mii de ani. Se naste , copilareste , se  educa ,se „casatoreste”, se inmulteste etc… Are perioade bune si rele etc. Intr adevar din toate acestea sunt vizibile unele cararcteristici mai bune sau mai putin bune … insa si acestea evolueaza in timp . Dincolo de acestea trebuie facut o diferenta clara intre cei care conduc un popor si poporul insusi . In ziua de asta este o prapastie imensa intre conducatori si popor, in general vorbind .Tinind cont de aceasta este clar ca aspiratiile legitime si normale ale unui popor sunt total diferite fata de „aspiratiile” conducatorilor( mai ales cei din ziua de azi ) . Aici poate fi incadrata si „prietenia ” dintre conducatori  romani -turci ( in contextul tradarii interesului national al tuturor conducatorilor romani de dupa 1989) . Exista teorii care afirma ca succesele din ultmi ani ale rusilor si chinezilor ( in multe aspecte) au la baza tocmai aspiratiile comune ale conducatorilor & poporului. Similar a fost cu SUA intre 1940-1985 si Europa 1945-1995. In acest sens este vizibil ce se petrece in USA & EU in zilele noastre 

     • M_D_L
      # aprilie 16, 2016 at 8:06 am

      Ce sa mai lungim vorba, mi se pare anormala linguseala conducatorilor nostri la adresa turcilor. Ne-au facut rau timp sute de ani. Au jefuit Tarile Romane, au rapit copii si i-au transformat in soldati, au incendiat, au facut crime. Sunt agresivi in continuare, vor sa extinda mahomedanismul, vor moschei peste tot. Si Turcia nu reprezinta un pol al tehnologiei si stiintei (culturii) avansate, ca sa trecem cu vederea trecutul si sa avem ceva de castigat.Nu toti turcii sunt batuti in cap si agresivi, dar pe ansamblu trebuie sa-i lasam in durerea lor si sa dezvoltam relatiile cu alte popoare.

Trackbacks/Pingbacks
 1. Iranul confirmă că a primit primele baterii de rachete antiaeriene rusești S-300 - Știri și anunțuri - aprilie 11, 2016

  […] Iranul confirmă că a primit primele baterii de rachete antiaeriene rusești S-300 Sursa: rusiatoday […]

 2. Iranul confirmă că a primit primele baterii de rachete antiaeriene rusești S-300 | www.giurgiuonline.com - aprilie 11, 2016

  […] Sursa: news.russiatoday.ro Articol sursa: Iranul confirmă că a primit primele baterii de rachete antiaeriene rusești S-300 […]

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang