6:16 am - vineri aprilie 19, 2019

MH17: Germania cunostea riscurile zborului, dar nu a informat companiile aeriene

753 Viewed admin 1 respond
mh17

Guvernul german cunoștea riscurile legate de survolarea Ucrainei de Est înainte de prăbușirea avionului aparținând Malaysia Airlines și nu a informat companiile aeriene germane despre această situație, au informat mai multe media germane duminică, potrivit AFP.
Cei 298 de pasageri și membri ai echipajului zborului MH17, dintre care două treimi olandezi, și-au pierdut viața pe 17 iulie când Boeingul companiei Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă în timp ce survola această zonă aflată în război.

O depeșă diplomatică emisă de Ministerul german de Externe cu câteva zile înainte de prăbușire a considerat situația „preocupantă”, după ce un avion militar a fost lovit în această zonă la peste 6.000 de metri altitudine, potrivit informațiilor anunțate de posturile de radio și televiziune WDR și NDR, cât și de cotidianul Süddeutsche Zeitung.

În ziua prăbușirii avionului Malaysia Airlines, „trei aparate ale companiei Lufthansa au survolat, de asemenea, zona, dintre care unul cu numai 20 de minute înaintea zborului MH17″, detaliază ziarul german în ediția sa de luni.

„În mod normal, companiile aeriene trebuie informate imediat în cazul schimbării situației în materie de securitate (…) Or, asta s-a întâmplat abia după prăbușirea zborului MH17″, subliniază Süddeutsche Zeitung.

Ucraina și Statele Unite afirmă că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer furnizată de Moscova separatiștilor proruși. Rusia dezminte și susține că forțele ucrainene sunt vinovate.

Autoritățile olandeze sunt însărcinate cu ancheta asupra cauzelor accidentului, cu ancheta penală privind responsabilitatea catastrofei și cu procesul de identificare a victimelor.

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
vladimir-putin

Veniturile preşedintelui Putin în 2014

rachete

Rusia: Politica SUA privind apararea antiracheta este un obstacol in calea dezarmarii nucleare

Related posts
One Response to “MH17: Germania cunostea riscurile zborului, dar nu a informat companiile aeriene”
  1. Terente
    # aprilie 28, 2015 at 5:19 am

     Asta era domnule, adică nu sunt de vină rahaţii de eroii sovietici eliberatori, cărora le-aţi „livrat” voi sistemul AA BUK şi care s-au comportat ca în butada aia, cu cel care având un ciocan în mână, vede peste tot numai cuie. Nuuu, de vină e Germania, că nu a informat. Nesimțire ursească, ca de obicei.

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang