8:25 pm - duminică decembrie 16, 2018

Oleg Malginov: Cooperarea ruso-română merită mai mult

12420 Viewed admin 19 responds
oleg malginov

Stimaţi cititori, dragi prieteni,
Pe data de 12 iunie aniversăm una dintre principalele sărbători oficiale ale ţării noastre – Ziua Rusiei, care este legată de adoptarea în urmă cu 26 de ani a declaraţiei sale privind suveranitatea de stat.
Această dată a devenit un simbol al unităţii şi al responsabilităţii poporului nostru pentru prezentul şi viitorul său. Aşa cum a afirmat preşedintele nostru, domnul Vladimir Putin, „puterea Rusiei constă în unitate, şi, în acelaşi timp, ea rămâne o parte a lumii globale”. Totodată, evenimentele din 1990 au reprezentat în istoria Rusiei renunţarea la limitarea ideologică şi trecerea la un model mai modern de guvernare democratică.
În această privinţă, aş dori să constat că Federaţia Rusă a promovat întotdeauna o politică externă, orientată în principal spre crearea unor condiţii externe favorabile pentru dezvoltarea sa durabilă pe plan intern. Baza sa au constituit-o eforturile susţinute de a crea relaţii de egalitate în drepturi şi de respect reciproc cu alte state şi formaţiuni integraţioniste.
Suntem în favoarea unui parteneriat bazat pe fapte, şi nu pe vorbe, pe urmărirea obiectivelor comune convenite, care să satisfacă interesele tuturor popoarelor şi statelor, şi care să fie puse împreună, luând în considerare factorul de multipolaritate în politica mondială contemporană.
Considerăm necesar să fie construită aşa o arhitectură în domeniul securităţii care ar garanta tuturor participanţilor ei măsura egală de protecţie.
De aceea noi spunem de mult timp că nu se pot crea sisteme de securitate separate, izolate unul de altul, pentru că acestea riscă să genereze neîncrederea reciprocă sau chiar şi premisele pentru începerea unei noi „curse a înarmărilor”.
Acum, în condiţiile unei situaţii regionale dificile, în ciuda presiunilor politice şi economice exercitate din exterior, Rusia continuă să desfăşoare o politică echilibrată, care corespunde atât intereselor legitime ale poporului nostru, cât şi condiţiei de menţinere a stabilităţii internaţionale. Noi susţinem soluţionarea colectivă a problemelor-cheie, punând accentul pe drept, pe baza priorităţilor comune, şi pe înţelegerea rolului sistemic al ONU. Îi invităm şi pe alţii să facă acelaşi lucru.
După aceleaşi principii ne conducem întotdeauna şi în contactele cu România, care rămâne pentru noi un partener important în regiune. Relaţiile noastre cu Bucureştiul au o istorie îndelungată. Acestea au cunoscut o mulţime de suişuri şi coborâşuri. În pofida dificultăţilor bine cunoscute, ele continuă să se dezvolte.
O confirmare în acest sens o pot constitui consultările politice cu privire la problemele din Orientul Mijlociu şi combaterea terorismului, desfăşurate în martie 2016 la Moscova, între directorii departamentelor de profil din ministerele afacerilor externe, care au relevat concentrarea reciprocă spre un dialog deschis şi sincer.
Tot atunci, în oraşul românesc Sinaia a avut loc, după o pauză de 10 ani, prima sesiune a Comisiei ruso-române pentru studierea problemelor complexe legate de istoria relaţiilor noastre bilaterale. Următoarea reuniune va avea loc la Moscova, în a doua jumătate a anului 2017.
Până de curând s-au dezvoltat cu succes şi legăturile economice: în anul 2014, volumul operaţiunilor comerciale s-a ridicat la aproximativ 5 miliarde USD. Au existat planuri de extindere a cooperării în domeniul comercial şi al investiţiilor, deoarece o parte considerabilă a produselor care s-au exportat din România în Rusia au fost căutate pe piaţă. Din păcate, acum comerţul este limitat din cauza sancţiunilor, acesta aflându-se într-o dinamică negativă: volumul său a scăzut cu mai mult de 30% şi continuă să diminueze. Practic, România îşi pierde cota avută pe piaţa din Rusia.
În acest context evoluează destul de bine cooperarea umanitară. În fiecare an în România se desfăşoară Zilele Culturii Ruse. Rusia participă la târgurile anuale de carte „Gaudeamus”. Continuă schimburile de studenţi şi cooperările între universităţi, cercetările ştiinţifice comune.
Colective de artişti ruşi de diferite feluri vizitează în mod periodic România. În martie 2016, la Festivalul Shakespeare de la Craiova a fost prezentată piesa „Macbeth”, în interpretarea actorilor din Sankt-Petersburg. În perioada 15-16 iunie la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu vor evolua şi reprezentanţii Teatrului Naţiunilor din Moscova, în frunte cu Evgheni Mironov. În anul care a trecut s-au bucurat de succes concertele susţinute de ansamblurile academice de cântece şi dansuri ale forţelor Armatei şi ale Ministerului de Interne din Rusia.
Un alt factor important este acela că, în luna mai 2015, a fost inaugurat la Bucureşti Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură, chemat să fie un instrument eficient pentru diversificarea cooperării bilaterale umanitare.
Sunt sprijinite şi contactele dintre diferite grupuri profesionale. Astfel, în aprilie – mai 2016, la invitaţia cosmonautului român D.D.Prunariu, au efectuat o vizită la Bucureşti colegii săi ruşi, Y.Baturin, V.Korzun şi S.Revin. Vizita a fost prilejuită de evenimentele dedicate aniversării a 55 de ani de la zborul lui Iuri Gagarin în cosmos şi a 35 de ani de la zborul comun sovieto-român.
Aş dori în special să menţionez ajutorul prietenilor români în organizarea unor evenimente comemorative pentru a celebra împlinirea a 71 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.
Desigur, nu putem fi pe deplin mulţumiţi de starea actuală a cooperării bilaterale. Cooperarea noastră merită mai mult. Este evident că Rusia şi România au avut de pierdut prin diminuarea nivelului dialogului. Tocmai de aceea este necesar să menţinem un contact strâns. Sunt convins că numai prin eforturile reciproce relaţiile noastre pot fi aduse la un nivel potrivit.
În încheiere aş dori să subliniez că Rusia îşi construieşte politica externă pe o bază pragmatică, fiind deschisă cooperării fără prejudecăţi şi stereotipuri. În faţa ei se află următoarele obiective clare: asigurarea securităţii regionale şi globale, alături de consolidarea prestigiului său internaţional, precum şi îmbunătăţirea potenţialului său economic şi a nivelului de trai al cetăţenilor săi.
Permiteţi-mi să-i felicit sincer pe toţi ruşii, compatrioţii care trăiesc în România, pe toţi prietenii noştri cu ocazia Zilei Rusiei! Provident Romania

Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
us is the enemy

SUA, un aliat fals al Europei

calin

Dr. Călin Georgescu va fi viitorul prim-ministru al României

Related posts
19 Responses to “Oleg Malginov: Cooperarea ruso-română merită mai mult”
 1. ...escu
  # iunie 10, 2016 at 9:31 am

  „Stimati cititori,dragi prieteni”.Ce prieteni aveti voi in Romania? Cativa tradatori de neam? Dealtfel ce prieteni aveti voi in Europa? Ma uit si nu-i prea vad. Prietenii vostri sunt in Asia.Daca aveti si pe acolo,ca prietenie cu forta nu prea e prietenie.Pa si la gara,ca vine in locul tau unul care nu se va folosi de viclenie,ne va arata adevarata fata a Rusiei,aceea a urii,frustrarii si mojiciei!<<<<<<<>>>>>Cu atat mai rau ptr. voi,cu atat mai bine ptr. noi.

  • SaakasBilly
   # iunie 10, 2016 at 2:59 pm

   Ce prieteni au rushii in romanica ?? dar te-ai intrebat daca ei stau in pretenii din romanica ?? Uitate pe harta cacofagule ,fa o mica comparatie de dimensiuni !! Rusia e mult mai mare decat intreaga europa,e cea mai mare tzara din lume, si nu are jumatate din ea zona desertica cum au altii !!Avem o conducere de tradatori tampiti ,colaborarea cu rusia ne-ar avantaja pe noi deoarece au rezerve enorme de materii prime de orice fel ,dar noi suntem colonie si ni se interzice colaborarea cu ei ,deocamdata suntem noi zona de materii prime de care se va goli pana si subsolul tzarii !! Vai de capu’ vostru prost !! Altzii au murit pentru independentza iar rahatii de azi au vandut-o pe dolari deasupra capului intregului popor !!Rushine scarbelor vanzatoare de tzara !! Tradatori de neam si scursuri necrestine !!

  • SaakasBilly
   # iunie 10, 2016 at 3:01 pm

   „adevarata fata a Rusiei,aceea a urii,frustrarii si mojiciei”– cei platiti de ricani ca tine au aceste caracteristici !! Uita-te aici pe randurile care le scri ce gunoi si ce jeg poti fi cu minciunile si dezinformarile tale permanente !!

 2. Antonescu
  # iunie 10, 2016 at 10:39 am

  Bah rusi spurcati sunteti natia cea mai de kkt din lume. Nici un vecin nu va simpatizeaza… ba mai mult va urasc de moarte. Oare de ce? Decat sa cheltuiti atatea ruble pe handicapati ca sakasmooie critic amatoru cozubas liviusor etc care mananca kkt pentru voi mai bine v-ati schimba comportamentul. Insa acest lucru este practic imposibil pentru ca doar vodca si gena voastra de asupritori va tin in viata. Fara aceste doua ingrediente rusia nu va mai exista. Iar putzulica stie asta. Putzulica mai stie si ca scutul de la Deveselu este egal cu zero in fata rechetelor rusesti, insa amplasarea acestuia in Romanica le-a arata muscalilor ca sansele ca Romania sa mai fie vreodata in sfera lor de influenta sunt egale cu zero. Mai mult decat atat, politica soft power a Occidentului si a SUA in regiune este generatoare de bunastare (pe termen mediu si lung) iar acest fapt ingrijoreaza gasca de borfasi de la kremlin intrucat exista marele risc ca si alte state din vecinatatea rusiei sa fie astfel atrase si scoase din ghearele ursului si sa se suceasca de buna voie. Aici este de fapt spaima rusilor… ca nimeni nu ii doreste. Nu are sens sa mai repetam acum ca nici un sirian, afgan iranian sau mai stiu eu ce nu doreste sa emigreze in rusia. Nici macar sirienii care se declara marii prieteni ai muscalilor. Oare de ce? Repet intrebarea!!!! Acum ati inceput sa o ardeti cu ortodoxia :) chiar voi satanelor, dar asa s-a intamplat intotdeauna in decursul istoriei, incepand de la tortionarii lui Jesus care se dadeau aparatorii lui Dumnezeu dar erau ca si voi cei mai mari borfasi. Ma distreaza ca cei care pun botul la vrajeala voastra sunt grecii … cele mai mari putori din Europa. Ce este distractiv este faptul ca aia va vor vinde cu prima ocazie… ca asa e in tenis.

  • SaakasBilly
   # iunie 10, 2016 at 3:04 pm

   „Nu mor caii cand vor cainii „–-stai linistit !! Rusia e un neam mare si va fi in vecii vecilor !! Mai bine ne-am ingrijora noi rumanii de soarta noastra ca suntem iar sub bocancul strainilor care ne fura avutziile ,resursele umane ,si ne distrug religia straveche !!

 3. vasile dumitru
  # iunie 10, 2016 at 12:10 pm

  din partea noastra va rugam sa transmiteti conducerii de la Moscova:noi vrem pace nu razboi.pace si prietenie.

  • SaakasBilly
   # iunie 10, 2016 at 3:25 pm

   Degeaba vrea romanul simplu pace daca nu se face un referendum pe tema asta !! Daca nu sa facut unul cand ne-am dat alaturi de golanii lumii ,cum nu sa facut nici cand am trecut alaturi de descreieratul hitler care ne-a atras in razboiul lui de jaf si crima !! Totdeauna pentru romani au decis veneticii straini de neamul nostru care ne-au adus doar nenorociri !! Cand nu a fost colonie a fost dictatura ,una aberanta ca cea a lui ceausescu !! Poporul roman nu a fost niciodata intrebat !!

 4. Rădulescu
  # iunie 10, 2016 at 1:21 pm

  Rușii au fost și sunt niste bețivi spurcați, conduși de dictatori schizofrenici.

  • SaakasBilly
   # iunie 10, 2016 at 3:29 pm

   Noi romanii nu avem betzivi „spurcati” ,ai nostrii sunt sfinti ,pentru ca in orice gospodarie nu lipseste fierbatoru’de tzuica si pana la craciun cand se termina provizia de tzuica sunt scandaluri permanente sub efectul turmentarii !!Si binenteles nu am avut altceva decat dictatori si satrapi care au jumulit poporul cu nebunia lor sau cu hoardele de jecmanitori !! Da !! Noi suntem…altfel !!

   • Rădulescu
    # iunie 10, 2016 at 5:29 pm

    Oxiurule, apariția ta pe lume se datorează unui coit dintre un bețiv și o curvă, de prin părțile obscure ale țării.

 5. Mihail
  # iunie 11, 2016 at 2:29 pm

  Daca se intreaba cineva „ce prieteni are Rusia in Europa” poate afla raspunsul imediat.Daca se uita pe cifrele schimburilor economice poate afla ca de la inceputul sanctiunilor economice – total nejustificate, ci doar asa de circ si de abatut atentia de la neputinta leaderilor europeni de a face fata razboiului cu teroristii – schimburile economice intre Germania si Rusia au crescut cu 15%. Si nu mai fac alta comentarii cum ca … atentie vorbim de 15% din economia Germaniei nu din economia … ! Cine are cap poate sa gandeasca!

 6. # iunie 11, 2016 at 3:17 pm

  Oare santem constienti cat de anormal suna, cat de nefiresc, ca popoare de aceiasi credinta, cu aceiasi mostenire culturala, a Bizantului dupa Bizant, unele sa faca front comun impotriva altora, pentru a avea de impartit ce? Cand obiectivul comun care le-a purtat pe acestea pe valurile involburate ale istoriei a fost tocmai credinta, unitatea credintei stramosesti, care salveaza neamul si mai ales sufletul, cel mai de pret din toate bogatiile pamantului!Si sa nu fim constienti de anormalitatea, nefirescul aliantei cu popoare, cu care nu avem nimic in comun. Ba dimpotriva ne impun „valori” de-ale lor, tocmai pentru a ne pierde neamul, identitatea nationala, legea stramoseasca-credinta ortodoxa, pentru a ne pierde sufletul, mai de pret decat toate bogatiile pamantului !Oare santem constienti de faptul ca paganii turci, chiar in aceste zile au transformat Sf Sofia din Constantinopol in moscheie, motiv pentru care rusii au luptat pentru recucerirea Orasului de mai bine de 300 de ani, iar occidentul apostat iudeomason, a stat impotriva lor, ajutandu-i pe turci, facand alianta cu turcii, cu mahomedanii, numai sa nu recastige rusii Constantinopolul, numai sa nu fie aparata credinta crestina….urmand aceasta politica pina in zilele noastre, cand aliatii nostri nefiresti, partenerii „strategici” dupa 26 de ani nefericiti de „valori” occidentale, ne-au jefuit tara, economia, industria este distrusa, resursele jefuite de straini, padurile, pamantul stramosesc in mana strainilor….si dupa toate acestea provoaca invazia islamica si favorizeaza construirea cazarmilor lor pe pamant crestin….si toate acestea in paralel cu spalarea pe creier si indobitocirea, de la „revolutii” comuniste, ca in 1917, la dezbinarea fratilor si front comun impotriva rusilor….pentru ce? Pentru steaguri false, provocari, razboi, varsare de sange, pentru a primi „salvarea” din partea lupului !!! Oare santem constienti de aceasta intrebare, pentru ce sa primim „salvarea” de la niste indivizi cu care nu avem nimic in comun, care au dovedit de-a lungul istoriei, si mai ales in ziua de azi, ca ne imping direct in prapastie pe drumul lor gresit al politicii corecte, al statului de „drept”, al pacatului si imoralitatii ca norma de viata, pentru pierdera identitatii nationale si crestine PENTRU PIERDEREA SUFLETULUI…ceea ce reprezinta cea mai mare catastrofa ce se poate intampla in lume……asadar, pentru ce sa fim dezbinati, pentru ce provocari si manipulare, pentru ce razboi si varsare de sange ???

 7. Daniel
  # iunie 18, 2016 at 11:56 am

  Rusia are numerosi prieteni si admiratori, unde nici nu te poti astepta, ca de exemplu in USA, printre americanii de rand. Dar si in Romania are din ce in ce mai multi prieteni, ca niciodata in istorie. Adevarul si curajul nasc prietenie in inimile oamenilor, in ciuda propagandei ostile. Toti acesti postaci care arunca cu laturi la comanda sunt din ce in ce mai penibili, si reprezinta o minoritate in raport cu poporul in numele caruia pretind ca se exprima.

  • nicu cohen
   # august 18, 2016 at 5:56 am

   Bine  ai  grait  ! Romanii  nutresc  sentimente  de  prietenie   fata  de  poporul  rus .Romanii  il  respecta   si  il  iubesc   pe  Putin  .

 8. Val
  # august 20, 2016 at 1:19 pm

  Deci stai sa intelegem…ziua Rusiei e aia cu cea mai mare catastrofa geopolitica??? Adica, e sarbatoare sau comemorare??? 

Trackbacks/Pingbacks
 1. Oleg Malginov: Cooperarea ruso-română merită mai mult | www.giurgiuonline.com - iunie 10, 2016

  […] Sursa: news.russiatoday.ro Articol sursa: Oleg Malginov: Cooperarea ruso-română merită mai mult […]

 2. Oleg Malginov: Doar securitatea EGALA face ca INCREDEREA sa preia CONTROLUL asupra FRICII | Fragmentarium Politic - iunie 10, 2016

  […] http://news.russiatoday.ro/oleg-malginov-cooperarea-ruso-romana-merita-mai-mult/ […]

 3. Oleg Malginov: Cooperarea ruso-română merită mai mult - Știri și anunțuri - iunie 13, 2016

  […] Oleg Malginov: Cooperarea ruso-română merită mai mult Sursa: rusiatoday […]

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang