2:35 am - joi ianuarie 17, 2019

Planul eșuat de invadare a Rusiei, de către NATO, din marea Neagră.

17171 Viewed Valentin Vasilescu 28 responds
the-surprising-change-the-us-navy-is-making-to-its-entire-fleet

Turcia este zguduită de atentate, puse la cale de militanții kurzii ai PKK care se refugiază imediat pe teritoriul ocupat de ei în nordul Siriei. După ce un avion F-16 turc a doborît un bombardier rusesc Su-24 în Siria, Turcia n-a mai putut efectua bombardamente cu aviația, asupra pozițiilor kurzilor din Siria, de teama sistemelor antiaeriene rusești cu rază mare de acțiune S-400, dislocate în Siria.

Pe de altă parte, Pentagonul a decis să se folosească de gruparea kurdă YPG din Siria pentru a lupta contra Stat Islamic și a cuceri orașul Raqaa, capitala Statului Islamic. 500 de militari ai Forțelor pentru Operațiuni Speciale a Pentagonului, purtînd și însemnele YPG ( scut verde cu stea roșie în centru ), luptă alături de gruparea kurdă. Avioanele coaliției anti-Stat Islamic, conduse de SUA și bazate în Turcia, execută sprijin aerian în folosul luptătorilor kurzi. Ceea ce înseamnă o sfidare a Washingtonului la adresa Turciei, stat membru NATO, întrucît kurzii sunt inamicii de moarte ai turcilor.

SYRIA-CONFLICT

Potrivit Convenţiei de la Montreux din 1936, referitoare la strâmtorile Bosfor şi Dardanele, navele de luptă ale statelor din afara bazinul mării Negre, cu un deplasament mai mare de 10.000 de tone, nu pot intra . În cazul în care mai multe nave ale aceleiași țări NATO intră în marea Neagră, tonajul lor total nu trebuie sa depăsească 45.000 de tone și submarinele trebuie să navigheze numai la suprafață. Toate aceste nave non-riverane pot staţiona maxim 21 de zile în marea Neagră. Invocînd o posibilă”agresiune” a Rusiei, președintele german al României ( Klaus Iohannis ) a cerut încălcarea Convenţiei de la Montreux printr-o prezență permanentă în marea Neagră, a unei puternice grupări navale a NATO, compusă din vase de luptă care nu aparțin statelor riverane ( SUA, Italia, Franța, Germania, Anglia, Canada ). O grupare navală expediționară -de lovire a NATO, destinată mării Negre ar fi alcătuită dintr-un portavion american, o navă amfibie de asalt americană( portelicopter ), o navă amfibie de transport ( LPD ), o navă de debarcare (LSD), două crucișetoare americane AEGIS purtătoare de rachete, patru distrugătoare americane AEGIS, patru fregate, trei submarine de atac, patru nave de aprovizionare, printre care și tancuri de alimentare cu combustibil.

Cum Turcia este cea de care depinde în cea mai mare măsură aplicarea Convenţiei de la Montreux, Recep Tayyip Erdoğan a trimis președintelui Vladimir Putin un mesaj conciliant, cerîndu-i reluarea relațiilor cu Turcia. Mesajul avea ascunsă o miză uriașă, anume continuarea lucrărilor la conducta Turkish Stream de către Gazprom, ridicarea interdicțiilor privind exportul produselor turcești în Rusia și permisiunea a-i bombarda pe kurzii din nordul Siriei, peste capul americanilor. Dacă gazoductul Turkish Stream, pe sub marea Neagră, ar fi finalizat, Turcia ar deține monopolul distribuției gazului rusesc în centrul și estul Europei. Numai că Erdogan s-a dovedit mult prea imprevizibil și odată primită permisiunea de a opera în spațiul aerian sirian, avioanele turcești ar fi putut lovi armata siriană și baza aeriană rusească din Siria.

Dacă Rusia ar fi răspuns necondiționat acestei propuneri, Turcia se angaja să anuleze prin veto-ul său, încălcarea Convenţiei de la Montreux, așa cum fusese propusă ea de România. Rusia a rămas fermă pe poziții, răspuzînd că reluarea relațiilor între cele două țări depinde de exprimarea scuzelor publice pentru doborîrea avionului rusesc în Siria și de predarea pentru a fi judecat în Rusia, a cetățeanului turc Alpaslan Celik. Acesta fiind liderul brigazii rebelilor turkmeni care acționează în Siria și care l-a ucis pe unul cei doi piloți rusi, din avionul Su-24, după ce a fost doborît. Alpaslan Celik, fiind în prezent deținut în Turcia pentru trafic de arme. Condițiile Rusiei au fost refuzate de Turcia.

Partea cea mai interesantă este că propunerea președintelui României, de anulare ad-hoc a Convenţiei de la Montreux, a căzut din cauza Bulgariei, țară NATO și riverană mării Negre. Președintele, premierul și clasa politică bulgară dovedind mai multă responsabilitate decît conducerea României, întrucît flota NATO din marea Neagră are un singur scop : declanșarea unui război cu Rusia. Ceea ce confirmă faptul că SUA este cea care urmărește cu price preț invazia Rusiei și că isteria generată de Washington legată de o iminentă agresiune a Rusiei asupra statelor NATO, este o dezinformare. [http://reseauinternational.net/pentagone-prepare-t-il-linvasion-de-la-russie]

Totodată Bulgaria a avut ocazia să plătească cîteva polițe României, din cauza căreia a fost sistată construcția reactorului nuclear bulgar de la Koslodui și a gazoductului rusesc South Stream, pe sub marea Neagră. Gazoductul South Stream ar fi permis Bulgariei să devină furnizorul de gaze a lui Gazprom pentru Europa de est și centrală ceea ce ar fi adus beneficii anuale economiei bulgare, de aproape un miliard USD. În schimb, datorită României, Bulgaria are de plătit companiei Rosatom din Rusia 620 de milioane USD, contravaloarea lucrărilor la reactorul nuclear de la Koslodui, rămase nefinalizate. Pentru moment, datorită Bulgariei, atît jocurile de culise ale Turciei, cît și cele ale României, cel mai probabil concepute pentru ei de NATO, au eșuat.

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
5/5 - 1
You need login to vote.
hodges

Comandantul NATO din Europa: Rusia poate distruge Statele Unite, Marea Britanie, Germania…

coup turkey

De ce n-a reușit lovitura de stat din Turcia ?

Related posts
28 Responses to “Planul eșuat de invadare a Rusiei, de către NATO, din marea Neagră.”
 1. Rădulescu
  # iunie 22, 2016 at 8:04 am

  Valentin Vasilescu ,,marele,, ANAL(ist) iar mănâncă căcat.

  • SaakasBilly
   # iunie 22, 2016 at 7:34 pm

   Tu ce mananci ,cu propaganda ta deshantzata ricana ??Omul cel putin vine cu teme reale si interesante !! Si tu i-ti bati joc de inteligentza omului de rand cu minciunile tale cretinoide de redus mintal !!

 2. @...escu
  # iunie 22, 2016 at 8:12 am

  bah…nu e mancator de kkt mai mare ca tine.. stai calm. omul stie ce spune si oricum mai mare mancator de kkt ca tine nu poate exista in universul asta… 

 3. opinii.ro
  # iunie 22, 2016 at 8:36 am

  Sa afirmi ca NATO a vrut sau ar vrea sa invadeze Rusia trebuie sa fii mare fumator de tigari de contrabanda expirate.Tutunul expirat dauneaza grav sanatatii mintale!

  • SaakasBilly
   # iunie 22, 2016 at 7:30 pm

   Ha !! Ha !! Ha !! Ha !! Deci sa spui ca nato e imperiul rican criminal care se ocupa cu genocide diverse ,holocauste si pogroame pe tot intinsul planetei e o chestie exact reala si verificabila ,dar sa spui ca ar putea sa o faca si impotriva altcuiva, oricui, in afara de nenorocitzii pe care i-a jefuit si ucis pana acum ,inseamna ca „trebuie sa fii mare fumator de tigari de contrabanda expirate” –-mare e gradina lui Dumnezeu !!

   • Zonda
    # iunie 28, 2016 at 9:43 am

    Billy-Willy, nu pune la suflet ce spun muricanii astia, sunt invidiosi…., dar acum ca m-ai facut si pe mine curios, cat mai platesc cei de la Sputnik pentru o postare? Nu de alta, dar mai ca m-as baga in biznizz’ul asta, caci la cata sarguinta ai, clar e profitabil.

 4. opinii.ro
  # iunie 22, 2016 at 8:42 am

  Guvernul de la Chisinau a transmis marti Ambasadei Rusiei la Chisinau o nota verbala prin care someaza autoritatile rusesti sa inceteze actiunile de recrutare ilegala pe teritoriul Republicii  Moldova a cetatenilor in randul fortelor armate ruse.   <<<intra sub influenta rusa,ca dupa aceea le suporti toate magariile>>>>>

  • SaakasBilly
   # iunie 22, 2016 at 7:26 pm

   „nota verbala” o transmite regulat de doi ani la indemnul ricanilor si la indemnul se’curitatii care-i indeamna cum sa se lase corupti de ricani ,pen’ca ei au deja…antrenament !!

 5. # iunie 22, 2016 at 9:46 am

  Asta este problema ! (http://82.221.129.208/elephant.jpg)

 6. ...escu
  # iunie 22, 2016 at 9:50 am

  Tache ce nu se vede in imagine este mai in spate Rusia ce strange baligile ptr. vremuri grele.

  • SaakasBilly
   # iunie 22, 2016 at 7:24 pm

   „cainele moare de drum lung si prostu’ de grija altuia „–-e un proverb …foarte intelept !! Dar nu e cazul tau !!

 7. Dragos
  # iunie 22, 2016 at 12:08 pm

  Capitalismul occidental este mereu în căutare de noi piețe de desfacere și de resurse naturale, principalele motoare de creștere, că intern și-au atins limitele. Au ras tot ce era la ei și ca populație cresc doar prin imigrație, că e prea scump să mai facă ei copii sau nu mai pot face. Conform doctrinei lui Hitler au pornit către est pentru „Lebensraum”. Deocamdată au colonizat fostele țări socialiste și acum salivează la Rusia.

 8. Dragos
  # iunie 22, 2016 at 12:13 pm

  Pentru cine se mai îndoia de statutul nostru de semicolonie  http://www.cotidianul.ro/oportunitatea-si-legalitatea-intalnirii-ambasadorului-sua-cu-reprezentantii-ministerului-public-283327/

 9. opinii.ro
  # iunie 22, 2016 at 1:05 pm

  N-au ras deloc,deocamdata surplusul de petrol american este cel care a trantit preturile.Rezerva mondiala de petrol este imensa,iar trecerea la surse alternative de energie va face ca aceasta rezerva sa nu fie prea curand epuizabila cum gresit se credea.Pretul actual se va mentine multi ani cu fluctuatii mici.Cel mai mult au de suferit tarile exportatoare de petrol cu economie subdezvoltata.Tarile dezvoltate se vor dezvolta si mai mult cu petrol ieftin.America nu are nici o problema cu resursele,ptr. ca au bani si le cumpara de oriunde in lume. Nu faceti comparatii cu Germania ca nu-i acelasi lucru.

  • SaakasBilly
   # iunie 22, 2016 at 7:19 pm

   Boahahaha !!!! „America nu are nici o problema „–– Ok !! Daca asta te face sa te simti bine !! Oricum am ras cu placere !! Cat de prosti sunt unii dom’le !!Ricanii in sinea lor sunt problema grava a intregii planete ,da’ ei nu au nici o problema !! De obicei cei care au paraziti au probleme !! Probabil ca parazitii nu au probleme cand paraziteaza ,ci cand nu mai au ce parazita !! Ei bine !! Problema lor e ca nu prea mai au ce parazita ,sau mai bine zis nu le ajunge cat ….paraziteaza !!

 10. Emilian
  # iunie 22, 2016 at 1:06 pm

  Concluzia acestui articol :: uneltele NATO ciobanescul mioritic, castravetele bulgaresc si rahatul turcesc au vrut sa … invadeze biata si nevinovata radina mati prin … Marea Neagra dar au esuat din cauza divergentelor de opinie … Asta e nivelul de logica al ganditorilor strategici sputnik ??? Domnule colonel bine va facea tatucu stalin cand va mai epura din cand in cand !!

  • SaakasBilly
   # iunie 22, 2016 at 7:11 pm

   Pai la cat fac pa’ ei ricanii de doi ani de zile ca unu’ stricat de diaree ,pana la urma il enerveaza pe ciong hong pong din kordeala de nord  si-i cordeshte ala pa’ ricani de nu mai stiu pe unde sa fuga !! De baiatu ala fumator i-mi place ca si-a dat seama ca cu asa ambuscatzi ca ricanii trebe sa fi golan !! Imperiul rican e pe sistem mafiot !! Nashu’ nu-l stie nimeni ,la inaintare sunt bagati clovni din astia ca buci junioru’ ,o bama, baba clintoci sau miliardracu’ crump !! Dar cu ei daca nu faultezi ,nu insheli ,nu furi si nu minti ,nici n-are rost sa discuti ca nu le sti limba !!

 11. ”REAȚA DRACULU DĂ GENII BĂȘTINOASE!”
  # iunie 22, 2016 at 2:33 pm

  VALEU, ”WOW & UPS”, CÎT ”DĂ” FIOROȘI ”IE” PROSTĂLĂII ROHMÎRLANI, BRE…”PERICULOȘI DĂ DĂȘTEPȚI”…

 12. Kamil
  # iunie 22, 2016 at 2:33 pm

  Pana si bulgarii au coaie in ei, decat romanii prosti si pupaciosi in cur Romania nici nu isi da seama ca are numai dusmani peste tot , nici bulgarii, nici ungurii, nici ucrainenii nu ii inghit pe romani.

  • gigi
   # iulie 21, 2016 at 11:35 am

   S-o crezi tu ca nu ne dam seama.

 13. ...escu
  # iunie 22, 2016 at 3:17 pm

  Bulgarii au dovedit ca au jumatati de coaie. O jumatate cu NATO,o jumatate cu rusii.

  • SaakasBilly
   # iunie 22, 2016 at 7:00 pm

   Da ‘ dar cei ca tine nu au deloc !! Sunteti fetitzele ricanilor !! Va place mataranga care va penetreaza adanc : ) Si mai primiti si un blid cu resturi ca orbetzii !!

 14. ...escu
  # iunie 23, 2016 at 1:01 pm

   Noi cu americanii suntem prieteni si ca prieteni ne vor ajuta sa va satisfacem nevestele si surorile ca voi de la atata vodca nu o gasiti nici cand vreti sa va pisati.

 15. diana_napoca
  # iunie 23, 2016 at 7:30 pm

  Prefer sa traiesc intr-o colonie americana decat intr-un colhoz rusesc.Cei care se simt bine scriin cu caractere chirilice,n-au decat sa plece ei si mamele lor si familiile lor catre kamciatka sau Siberia sau Maskva.Pasol na turbinka,iude ticaloase ce sunteti!Plecati la Maica Rasseia si traiti ruseste pupandu-l in cur pe Volodea Putin!

 16. balaoachesul
  # august 9, 2016 at 4:01 pm

  Bai mancurtule pupator de cur rusesc, in primul rand ca flota NATO din Marea Neagra nu prevedea niciun portavion american. In al doilea rand Rusia ca stat riveran are in cadrul flotei de la Marea Neagra un crucisator si un distrugator ceea ce nu are niciun alt stat riveran, pe langa flota de aviatie navala de 78 de avioane, cu mult pe langa tot ce au celelalte. De unde mama dracului scoti toate aberatiile alea?

 17. Val
  # august 20, 2016 at 10:24 am

  Deci NATO a vrut sa invadeze Rusia din Marea Neagra, unde vroia sa disloce inclusiv portavioane…:))) ce fumati, totusi, sau e efectul krokodilului???

Trackbacks/Pingbacks
 1. Planul eșuat de invadare a Rusiei, de către NATO, din marea Neagră. | www.giurgiuonline.com - iunie 22, 2016

  […] Sursa: news.russiatoday.ro Articol sursa: Planul eșuat de invadare a Rusiei, de către NATO, din marea Neagră. […]

 2. D-ale RussiaToday - Romania Military - august 9, 2016

  […] Sursa si articolul ivanilor intreg si in limba romana AICI […]

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang