5:13 pm - marți martie 26, 2019

Putin a zbîrcit-o, avioanele rusești obligate să revină și să bombardeze în Siria.

7369 Viewed Valentin Vasilescu 41 responds
original

Deși Rusia nu dispune de tehnologie aeronautică la nivelul celei americane și nici de avioane de generația a V-a, bombardierele rusești au fost extrem de eficiente, în campania lor de 5-6 luni din Siria. Unul din scopurile urmărite, cel de atragere a comenzilor masive de arme rusești la export, a fost atins[1].

După ce Rusia și SUA au convenit, ca începînd din 27 februarie 2015, să intre în vigoare armistițiul în Siria, președintele Vladimir Putin a ordonat retragerea a 46 din cele 54-56 de avioane Su-24, Su-25, Su-30, Su-34 și Su-35, dislocate la baza aeriană rusească Hmeymim din Siria. Numai că Putin a fost prea optimist și armistițiul n-a fost respectat, gruparea teroristă Frontul Al-Nusra ( filial Al-Qaeda din Siria ), aflată pe lista neagră a ONU, devenind frecventabilă pentru Occident.

În aceste condiții, retragerea bombardierelor rusești s-a dovedit una neinspirată iar absența acestora fost resimțită puternic de armata siriană care după cucerirea Palmyrei, n-a mai avut forța necesară să continuie ofensiva împotriva Statului Islamic, spre Raqqa și Deir ez-Zor[2]. Fără sprijin aerian, armata siriană a suferit pierderi importante și în fața Frontului Al Nusra ( filial Al-Qaeda din Siria ) în zona orașului Aleppo.

Mai mult decît atît, într-un interval de o lună, aviația militară siriană a prierdut trei avioane de luptă ( MiG-21, MiG-23 și Su-22 ), doborîte de rachete sol-aer portabile ale rebelilor islamiști din nordul Siriei, introduse în cantități mari în Siria, după intrarea în vigoare a armistițiului[3]. Din acest motiv, aviația militară siriană nu mai lovește decît maxim 10 ținte ale rebelilor pe zi, ceea ce împiedică trupele terestre siriene să mai ducă acțiuni ofensive. Armata siriană se găsește într-o situație delicată și cu toate acestea, armata rusă nu poate trece peste ordinul lui Putin pentru a aduce înapoi bombardierele care au fost retrase din Siria. Se pare că nici propunerea comandantului Forţelor Aeriene ruseşti, generalul Viktor Bondarev, de a testa în Siria noile avioane Yak-130, în misiuni de atac la sol, nu a fost agreeată de Putin[4].

Singura variantă cu sorți de reușită, a rămas dislocarea singurului portavion rusesc, Admiral Kuznetsov, în marea Mediterană, în apropierea litoralului sirian. Problema e că portavionul rusesc, a intrat în 2015, în reparații și modernizări, la șantierele navale Sevmaş de la Severodvinsk și era planificat să fie predat marinei militare abia la sfîrșitul lui 2016. Modernizarea însemnînd adaptarea portavionului pentru a opera noile avioane MiG-29 K/KUB, în locul vechilor avioane Su-33. Piloții de pe portavionul Admiral Kuznetsov, antrenîndu-se în ultimul an pentru decolarea și aterizarea cu MiG-29 K/KUB, de pe pistele special amenajate ( NITKA ) care imită puntea portavionului, de la Saki ( Yevpatoriya – vestul Crimeii ) și Yeisk ( pe litoralul mării Azov ).

Portavionul Admiral Kuznetsov ( Project 1143 ) este unul propulsat de turbine cu gaze, are un deplasament de 65.000 t, a fost lansat la apă în decembrie 1990 de șantierele navale Nr. 444-Sud din Nikolaev, RSS Ucraina și a fost proiectat să ia la bord 52-55 de avioane și elicoptere. Admiral Kuznetsov este înarmat cu opt sisteme artileristice AA de tip AK-630 ( 2x30mm), 18 lansatoare de rachete AA tip 3K95 Kinzhal cu, 12 lansatoare de rachete navă-navă P-700 Granit ( rază de acțiune 620 km, viteză 2.5 Mach) și două lansatoare de rachete antisubmarin UDAW-1.

Ministrul Apărării Federației ruse a declarat că a devansat data ieșiri din reparații a portavionului Admiral Kuznetsov pentru 1 iulie 2015. Din acest motiv poravionul Admiral Kuznetsov nu va avea la bord doar MiG-29 K/KUB, ci își va păstra o parte din avioanele Su-33. În noua configurație portavionul va avea 12 avioane multirol Su-33, 28 de avioane multirol MiG-29 K/KUB, 4 avioane de școală și atac la sol Su-25UTG/UBP și 8 elicoptere anti-submarin Ka-27.

Avioanele Su-33 și MiG-29 K/KUB, decolate de pe portavionul Admiral Kuznetsov, nu pot fi înarmate decît cu 30-40 % din cantitatea maximă de arme și carburant ( 6-9 t ). Totuși acestă restricție nu le va împiedica să obțină același efect la țintă ca și bombardierele Su-24 și Su-34 care au acționat în Siria. Întrucît, întotdeauna avioanele Su-24 și Su-34 au fost înarmate cu cîte două bombe KAB-250 S/LG de 250 kg sau KAB-500 L/Kr de 500 kg, sau KAB-1500 L/Kr, toate cu ghidaj laser, Tv sau GPS. Sau cu două rachete aer-sol de tip Kh-29 L/T si Kh-25 T, dirijate pe fascicol laser sau camera Tv [2]. Fiind concepute pentru misuni de vînătoare, Su-33 și MiG-29 K/KUB, vor lua în plus și rachete aer-aer cu rază medie și scurtă de acțiune.

Micul portavion rusesc este suficient pentru lovirea rebelilor islamiști sirieni care nu se pot apăra, însă el nu poate face față, măcar unuia din cele 11 portavioane cu propulsie nucleară americane, cu un deplasament de peste 100.000 t, avînd la bord peste 78 de avioane ( F/A-18E/F, EA-18G, E-2 ) și 12 elicoptere SH-60F . Admiral Kuznetsov nu este singurul portavion care operează aeronave MiG-29 K/KUB. Fostul portavion rusesc Amiral Gorșkov, cu un deplasament de 43.000 t, a fost reconstruit și modernizat la șantierele navale din Severodvinsk, intrînd în dotarea marinei militare indiene, în 2014, sub numele de Vikramaditya. Acesta are doar 36 de aeronave la bord : 26 avioane MiG-29 K/KUB și 10 elicoptere Kamov Ka-28/31.

–––

[1]. Care a fost scopul secundar al Rusiei în Siria ? (http://www.ziaruldegarda.ro/care-a-fost-scopul-secundar-al-rusiei-in-siria/).

[2]. Operatiile armatei siriene dupa eliberarea Palmyrei (http://www.ziaruldegarda.ro/operatiile-armatei-siriene-dupa-eliberarea-palmyrei/).

[3]. Arabia Saudita schimba strategia de înarmare a rebelilor islamisti din Siria (http://www.ziaruldegarda.ro/arabia-saudita-schimba-strategia-de-inarmare-a-rebelilor-islamisti-din-siria/)

[4].Avionul rusesc YAK-130 în Siria ? (http://news.russiatoday.ro/avionul-rusesc-yak-130-in-siria/).

 

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
russia_wants_war_look_how_closely_they_put_country_to_our_military_bases

Pentagonul pregătește invazia asupra Rusiei?

Deputy Supreme Allied Commander-Europe Views Afghan Training

Fost comandant NATO: Occidentul riscă un război nuclear cu Rusia

Related posts
41 Responses to “Putin a zbîrcit-o, avioanele rusești obligate să revină și să bombardeze în Siria.”
 1. M_D_L
  # mai 12, 2016 at 3:12 am

  Este logic ca Rusia nu se poate compara cu NATO, la volumul productiei de armament. Populatia Rusiei este o zecime din cea a NATO. Rusia are specialisti, exceleaza in unele privinte, dar are putine fabrici de armament, raportat la NATO. Rusia poate sa intimideze NATO doar prin armele nucleare din dotare.

  • SaakasBilly
   # mai 12, 2016 at 6:50 am

   Rusia pe plan mondial se situeaza pe locul doi la productia de armanent,la o distanta foarte mica de ricani !! Cat priveste inarmarea lor proprie ,dintotdeauna strategia lor se rezuma doar la aparare deoarece asa i-si numesc pana si ricanii trupele invadatoare de jecmanitori si criminali !! numai ca rushii pe bune au cheltuit mereu doar pentru aparare !! Rusii se vad acum in situatia in care din cauza politicii lor militare ,ei nu pot intervenii nicaieri pe glob cum o fac imperialii ricani !! Pana si in politica lor de aparare s-au gandit mereu doar la strictul necesar !! Aici nu e vorba de putere economica sau de resurse ci de politica !! Nu a fost razboi care sa nu-i surprinda pe rusi si asa va fi totdeauna !! Si lipsa de respect si circul asta mediatic se datoreaza doar faptului ca in ciuda armamentului pe care-l etaleaza ,rusii nu amenintza si nu santajeaza pe nimeni ,cum o fac „exceptionalii ” ricani !! Putin a vrut sa aduca pace in siria ,numai ca ricanii nu pacea o cauta peste tot pe globul asta unde sunt prezenti cu genocidele lor !!

   • M_D_L
    # mai 12, 2016 at 9:04 am

    Atunci de ce s-au bagat rusii in conflictul din Siria, daca se stiau neputinciosi ? Cand te bagi intr-un rahat, este bine sa te bagi cu totul. Si ce fac cu baza militara de la Tartus, daca ii lasa pe islamisti sa-si faca numarul ? De ce nu apeleaza la armamentul nuclear tactic, cum au specificat in doctrina militara ? Ar fi suficienta o bomba cu neutroni livrata Arabiei Saudite, care nu este in NATO, si toti s-ar calma si ar trece la negocieri. Altfel degeaba au cheltuit miliarde de dolari pe acele arme, daca le tin ca piese de muzeu.

    • SaakasBilly
     # mai 12, 2016 at 10:53 am

     Perfect de acord cu tine ,in toate aspectele !! Tot aceleasi intrebari fara raspuns le am si eu !! Rusii evita exagerat inevitabilul ca de fiecare data ,dar cu pasivitatea asta nu se poate oprii dezastrul unui razboi mondial !!

   • M_D_L
    # mai 12, 2016 at 9:09 am

    Rusia pe plan mondial se situeaza pe locul doi la exportul de armanent, nu la productie. Nu exista termeni de comparatie intre Rusia si NATO (cu SUA in frunte), la capacitatile de productie industriala. Rusia nu se poate apara decat daca da drumul la armele nucleare. Este suficient sa faca dovada ca este hotarata sa le foloseasca, pentru ca NATO sa se domoleasca.

    • SaakasBilly
     # mai 12, 2016 at 11:10 am

     Da !! Am mai zis-o !! Putin e foarte bun sa zideasca ,sa construiasca ,numai ca lor cam tot timpul le-a lipsit un conducator de razboi !! Stalin nu era un geniu militar in schimb stia hotarat ce vrea si a pus la respect o lume intreaga ,nu cum se lasa umilit efectiv putin !! In georgia a retras trupele taman cand ajunsese sa curetze capitala de marionetele ricanilor !! Un pas total neinspirat si pagubos ,incat face inutila restul acctiunii ,din toate punctele de vedere a avantajat imperiul rican !! Ce sa intamplat in ukrania si moldova a fost efectiv o bataie de joc care nu trebuia sa o permita ricanilor !! Faptul ca tot spune cat de ilegal acctioneaza aia e caraghios, pentru ca nu schimba nimic cu asta !! In siria cand era in plina ofensiva , armatele guvernamentale siriene, si avansau in recucerirea Alepului ,fac o intelegere cu ricanii pe armistitziu ca sa aibe timp aia sa-si revina,rusii pleaca si aia intorc ofensiva !! Stiu !! Toate astea se vad si cu ochiul liber !! Era mai bine sa-l fi lasat pe nenorocitu’ala sa fie ucis de ricani cum au facut si cu restul din zona ,ca oricum au intervenit mult prea tarziu ,dupa care i-si fac reclama la arme ca sa aiba vanzare si pleaca !! Da !! Intradevar erau alte asteptari ,si am dat doar cateva exemple !! Daca nu stiu ce vreau sa nu se bage ,e corect, ai dreptate !!

 2. suceveanu
  # mai 12, 2016 at 4:39 am

  Corect d-le Vasilescu ! Si-a retras avioanele ptr.a le prezenta la parada.Sirienii au dat-o in bara fara sustinerea ruseasca.Sa ne amintim ca au pirdut cu Ysraelul 98 de mig-uri intr-o zi din flota de o suta ,pe care o aveau.Cat despre mult trambitata agresiune a Rusiei asupra Romaniei,rezulta clar ca la cantitatea de armament pe care o au fata de NATO ,nici vorba de asa ceva.Dar cum pot sa mai vanda americanii niste vechituri la prosti!

  • SaakasBilly
   # mai 12, 2016 at 7:01 am

   Mentinerea tehnicii militare ruse acolo ,nu poate duce decat la excaladarea conflictului la unul zonal …intins ,ceea ce in final duce la o intrare in scena, masiva, a rusiei ,si epuizarea lor din toate punctele de vedere ,in timp ,concomitent cu studierea in acctiune a tehnicii din dotare !! Apoi va urma negresit si marele razboi global dupa ce tacticile ruse vor fi studiate si se vor gasi si contramasurile !! Imperiul malefic rican fortzeaza intrarea rusiei in fel de fel de conflicte localer in spatele carora sunt ei ,dar ei stau curveste in neutralitate ,pe tusha !! Pe de alta parte interesele rusiei sunt neinsemnate in zona aceea devastata si in haos ,incat sa merite implicarea masiva in favoarea unora cu care colaborarea e defectuoasa …din start !!

 3. jo bidon
  # mai 12, 2016 at 4:52 am

  si de unde stim ca nu  l-au lasat pe assad si au dat-o la pace cu americanmii si turcii,dupa ce si-au etalat puterea militara ?

 4. Antonescu
  # mai 12, 2016 at 5:45 am

  Mda Palmira este aproape încercuita … Acu o saptamana cretinul de putin organiza concerte in Palmira :) Afganistan scrie pe tricourile voastre băieți. Nu vreti sa învătați si Greșelile voastre dar si ale altora… Vietnamul a inceput cam la fel cu implicarea aviației americane si specialiști militari la sol care sa-i instruiască pe aia. Restul il stiu toti mai putin cretinii de ruși. Afganistanul a fost pentru voi semnalul dezintegrării urss. Hai baieti insistați poate doriți ceva mai hard … Un stat NATO? Bah spurcaților v-am zis in toata istoria voastră ati luat-o in bot rau de tot cand ati plecat la atac. Marile voastre victorii au fost cele defensive. E bun mărul asta lăsat de americani Siria. Aduceți si trupe … E o placere sa vad cum va măcelăresc aia. 

 5. SaakasBilly
  # mai 12, 2016 at 6:21 am

  Mai rar tampiti din astia !! Vorbeste de afganistanul rusilor ,dar tace ca porcu in papusoi de afganistanu’imperiului malefic rican !! Ricanii au patzit la indigo ce au patzit rusii in afganistan ,au lichidat in jur de un milion de civili in peste zece ani de opresiune ,nu au terminat si nu au rezolvat nici ei nimic acolo ,rusii nu le-ai dat armament cum au facut excrocii de imperiali sa lupte impotriva rusilor ,de fapt ricanii fac aceiasi magarie si in siria ,rusii nu le-au cerut romanilor sa trimita soldati in afganistan cu toate ca eram tzara a pactului de la varshovia cum suntem din nato acum !! Fatza de perioada pactului de la varshovia ne mor permanent soldati in afganistan pentru ca ricanii ii baga in fatza pe aia din colonii !! Deci razboiul din afganistan e un mare eshec pentru ricani pentru ca ei nu stiu sa se retraga cum o fac rushii !! Retragerea ricanilor e aia cu picioarele inainte intre patru scanduri !!Cu onoruri militare …binenteles !! In siria sunt bagati pana peste gat ricanii ,ei vreau sa faca praf tzara cum au facut cu celelalte tzari din zona !! In siria rusii se pot opune doar politicii de golanie ricana !! Sa sustina cineva cu asa mare bucurie ca palmira e ingonjurata din nou de teroristii care distrug monumente de cultura aflate in patrimoniul mondial,e noaptea mintii !!

 6. SaakasBilly
  # mai 12, 2016 at 6:38 am

  Retragerea rusilor are cauze pe care oamenii simpli nu le banuie !! De multe ori m-am intrebat de ce rusii au intervenit doar sporadic in zona aceia ,de ce nu au luat apararea irakului sau a libiei pentru ca se putea salva situatia cu tot atatea investitii relativ minore,ca in siria !! Liderii din zona aceia nu pot reprezenta altceva decat regimuri totalitare ,independete ,cu care e greu sa faci actiuni concertate cum fac ricanii cu coloniile lor unde au marionete foarte loiale care doar executa ordine !! Rusii au ajutat ca situatia in siria sa intre sub controlul trupelor armate ale tzarii dar probabil intelegerea initiala dintre parti nu sa mai respectat si rusii au plecat de acolo !! Si comportamentul iranului sa schimbat total doar la niste promisiuni ricane complect fara acoperire din care ricanii nu au pus in practica nimic !! Trebuia ca iranul ,concomitent cu actiunile aviatiei ruse sa furnizeze masiv trupe de uscat ,si asta nu au facut-o datorita intelegerii cu ricanii care sa dovedit de fapt o minciuna si o tzeapa pentru ei !! Rusia nu are planuri geopolitice de cotropire si ocupare a lumii cum au imperialii malefici ricani ,si la actiuni de binefacere gratuite cum e si cu palmira ,care sa fim sinceri sunt si dezavuate de o comunitate mondiala dezaxata ,rushii nu prea mai au chef !! La urma urmei acolo sunt vestigii ale inceputului civilizatiei occidentale ,daca ei vreau sa faca praf cacatu’,dupa mine e corect ca rusii sa le elibereze drumul !!

 7. Dragos
  # mai 12, 2016 at 6:48 am

  Europa sta pasiva si face jocul americanilor, care exporta conflicte in zone din proximitatea competitorilor lor, pentru a-i destabiliza. Vedem cu totii ca un conflict aproape de Europa ne afecteaza, pe când americanii il vad doar la tv, ca pe un „reality show”. Din pacate Europa a ajuns doar o remorca a SUA

 8. Dragos
  # mai 12, 2016 at 7:07 am

  Cine i-a aprovizionat cu rachete pe teroristi in timp ce se discuta armistitiul ? Normal ca amerolacii si cozile lor de topor din zona, arabia saudita si turcia. Prelungirea conflictului este in detrimentul occidentului, care o sa se confrunte in continuare cu imigranti.

 9. SaakasBilly
  # mai 12, 2016 at 7:12 am

  Cheia e doar la popoare,la omul simplu !! Daca nu se trezesc sa-si ia destinele in proprii lor maini ,va veni si ziua cand va fi prea tarziu !! Se vorbea totdeauna de „anticrist” ca de o persoana ,care se asteapta si acum ,eu zic ca a venit de ceva vreme si nu e o persoana ci o entitate malefica reprezentata de imperiul rican ,care daca tineti minte ,a aparut ca o dorinta  de pace,prosperitate si libertate a omenirii in general !! Dushul rece a fost asasinarea presedintelui kenedy si razboiul murdar din vietnam !! Si in pofida minciunilor sfruntate care din perioada aceia au inceput sa curga pe banda ,ca rusii sunt cei care l-au asasinat pe presedinte ,au urmat si alte asasinate pe banda ,printre care fratele presedintelui si cam toata familia ,in afara de sotie care si-a facut o alta viatza fara nici o legatura cu prima !! Biblia se adevereste, anticristul i-si arata caracterul lui malefic prin minciuna permanenta care o degaja si repetatele pogroame si genocide pe care le produce curveshte ,mascat si ascuns in spatele altora !!

 10. SaakasBilly
  # mai 12, 2016 at 7:14 am

  Migratia e vointza lor,planul lor malefic !! Ei sunt in grafic ca intotdeauna !! Concomitent se reprofileaza si europa ,e oricum colonia lor si ei o modifica dupa bunul lor plac !!

 11. ...escu
  # mai 12, 2016 at 7:39 am

  „Rusia nu dispune de tehnologie aeronautica la nivelul celei americane si nici de avioane din generatia a V-a”         „dislocarea singurului portavion rusesc”       „problema e ca portavionul a intrat in 2015 in reparatii”        „Micul portavion rusesc este suficient pentru lovirea rebelilor islamisti sirieni care nu se pot apara,insa el nu poate face fata macar unuia din cele 11 portavioane cu propulsie nucleara americane”    Vad ca deja conducerea postului a inceput sa-i pupe in cur pe americani. Urmeaza SaakasBilly cu limba in curul lui antonescu si astfel cercul se inchide.

 12. SaakasBilly
  # mai 12, 2016 at 8:50 am

  Sunt realitati ,eu am spus dintotdeauna ca rusii nu s-au axat niciodata pe trupe expeditionare de invazie !! Portavioanele sunt folosite pentru invazia tzarilor ,sa vazut eficienta lor in diferitele zone din lume !! Americanii au si avioane de foarte mare distantza facute tot in acelasi scop ,ei exceleaza in armament de atac ,ei !!rusii nu au asa ceva deoarece politica lor nu e in directia invaziei si robirii popoarelor ,si nici china nu are !! Eu cred ca nu numai conducerea postului si-a dat seama de realitatea asta evidenta sau expertii militari ci toata lumea a stiut ca singura fortza expeditzionara de invazie e detinuta de maleficii imperiali si colonialisti ricani !! Cand ai jumatate de lume sub ocupatzia ta politica, militara si ecomomica ,i-ti permiti sa ai cheltuieli militare mai mari decat absolut toate celelalte tzari luate la un loc si sa-tzi faci zeci de insule de metal  plutitoare, daca traiesti parazitar pe spatele a jumatate din populatia lumii si aia situata in zonele cele mai dezvoltate economic !! Nici un alt stat de pe globul acesta nu are mai mult de unul sau doua portavioane necesare pentru apararea propriului teritoriu ,si exact asa au si rusii sau chinejii !! Am spus si repet ,portavioanele in numar asa de mare se pot folosii doar la o dominare mondiala si la invazii in diferite parti ale lumii !! Ele nu se folosesc in aparare !! Politica militara a rusiei de cand exista ea ,nu sa bazat niciodata pe robirea,jecmanirea si genocidul asupra unor popoare !! Si nu e o schimbare de optica din partea nimanui ci un lucru arhicunoscut de cand e lumea !! Salut grobienii si fecalienii de pe forum ,salut redactia care i-mi permite sa postez comentariile mele  total necenzurate !! Dar in continuare nu inteleg de ce nu exista un moderator si se permite un nivel atat de necivilizat si josnic  de la unii ,in loc sa se mai elimine cate un imbecil care doar dezinformeaza si agaseaza pe toti ceilalti de bun simtz,cu lipsa lui de educatie !! Ok!! nu voi sta mult pe  aici ,am fost dezamagit din multe puncte de vedere dar nu vreau sa insist pe aceste amanunte !!  Convingerea mea in continuare e ca rusia ramane un popor mare ,o fortza militara care se poate opune sclaviei mondiale ,insa daca celelalte popoare care acum dormiteaza nu se vor trezi ,e pericolul ca planul criminalilor malefici sa nu mai poata fi oprit si sa intram intr-o sclavie ca un coshmar fara sfarsit !!

 13. ...escu
  # mai 12, 2016 at 9:02 am

  Atentie,iar pleaca saakasB… dupa ce a infestat forumul.S-a ajuns la concluzia ca trebuie o dezinfectie generala in urma lui? Americanii au avut si au nevoie de portavioane(mai intii au fost in stare sa le construiasca,spre deosebire de rusi).ptr. a apara Europa de ciuma rosie,iar acum ptr. a o apara de ciuma KGB-GRU.Tonul mai moale al rusilor sa aiba legatura cu extinderea scutului antiracheta? Au tot sperat ca nu va fi dat in functiune? Au aflat cat de eficace este? Intreb,nu dau cu parul.

 14. SaakasBilly
  # mai 12, 2016 at 9:04 am

  Si in siria toata responsabilitatea sa aruncat pe umerii rusiei ,cu imperiul rican care doar amenintza ca  nu va fi pace, daca  nu se respecta conditiile lor !! Pai da !! Pacea nu se obtine ca vrea o singura tzara fie ea si rusia !! Ricanii aprovizioneaza cu arme antiaeriene teroristii pentru ca ei sunt teroristii si ei vreau haos acolo !! Si daca e haos si genocid acolo ei dau vina pe rusi !! Ca sa aiba sens prezenta rusilor  acolo trebuie o interventie masiva pe care nici un asa zis aliat nu vrea sa o faca !! Iar daca nu au intervenit sa rezolve din start problemele din imediata lor apropiere lasandu-i pe proprii lor cetateni sa moara in pogroame ,nu vad de ce ar face mai mult pentru arabi !! Rostul lor acolo,oricat pare de incredibil ,e doar reclama pentru armament !! De multe ori am impresia ca si ei sunt doar neste actori in excrocheriile si genocidele maleficilor ricani !! Nu fac nimic cu suficienta determinare sau hotarare !! De nimic nu sunt siguri !! Si fac intelegeri cu ei pe care aia nu le respecta niciodata in timp ce pe ei ii obliga cu nerushinare sa le respecte !!

 15. ...escu
  # mai 12, 2016 at 9:34 am

  Dar daca Rusia nu l-ar mai sustine pe Assad(calaul propriului popor),nu ar fi un pas important in instaurarea pacii? Intreb.

  • SaakasBilly
   # mai 12, 2016 at 10:30 am

   Pai ricanii daca nu i-ar sustine cum de altfel recunosc deschis, pe criminalii sauditi care au invadat cu trupe de mercenari siria, si nu numai ,sti bine ,daca nu i-ar sustine pe otomani care si ei sunt cu bani si mercenari acolo si care vreau sa refaca imperiul otoman ,si care sub indemnul ricanilor invadeaza si europa ,apoi daca nu i-ar sustine nici pe perciunati cu exterminarea sistematica a palestinienilor nu ar fi de zeci sau sute de ori mai bine ??  Intreb si eu ..  de altfel rusii nu l-au sustzinut pe Sadam ,nici pe colonelul gadafii si nu au livrat nici rachete sol aer portabile talibanilor ,si cat de important in „instaurarea pacii” e acest lucru !! De ani de zile de cand e genocidul rican in siria nici nu sa amintit de pace boule !! Cum au venit rusii toti criminalii mondiali au devenit paciuitori !! Au plecat putin rushii ,omoara aia mai dihai !! Mama voastra de criminali inputziti ,ma pis pe ochii vostrii de dihori sconcsosi  si mincinosi !!

 16. ...escu
  # mai 12, 2016 at 9:46 am

  Siria,o tara distrusa din temelii doar ptr. ca Rusia vrea sa aiba baze militare la Mediterana.Ce cauta Rusia la Mediterana?Parca nu era tara agresoare.

  • SaakasBilly
   # mai 12, 2016 at 10:46 am

   E singura lor baza in afara granitelor ,si nici de aia nu se cramponeaza cum zici tu mintind !! Insa numara te rog bazele ricane ca sa vezi ca numai in jurul iranului au aproape zece !! Ei vreau sa faca legea peste tot ,pana si in zona rusiei ,in nordul inghetzat !! Un imperiu asa de mare se va prabushii doar pentru ca e prea mare…prea intins !! Numara totusi bazele ricane care sunt nu cu zecile ci cu sutele poate !! Esti penibil ca si tot tam-tamul facut in jurul iranului cu arma atomica pe care nici macar nu o detzine ,in schimb cu motivul asta i-au jecmanit de bani si i-au inconjurat cu baze militare ca sa-i invadeze si sa-i jefuiasca cum au facut in atatea si atatea cazuri !! Coreea de nord o tzin tot intr-un embargou dupa ce au invadat jumatate din tzara lor ,pe motiv ca ar detine arme nucleare ,inexistente, binenteles !! Aici vorbim nu numai de cel mai mare imperiu de pe planeta dar si de singurii militarizati pana in prasele si foarte agresivi si criminali ,de singura aliantza militara din lume ,si de singurii care au distrus doua orashe suprapopulate spulberandu-le cu arma atomica !! In cateva zeci de minute au ucis in jur de jumatate de milion de oameni !! Astia sunt ingerashii la care o flegma ca tine le face propaganda !! Esti o rusine pentru orice fiintza umana …sa sti !!

 17. SaakasBilly
  # mai 12, 2016 at 10:17 am

  Ha ! Ha ! Ha ! deci s-au speriat rushii de scut ?? Doamne cat de tampiti sunt unii !! Cand unu’de-al ricanilor explica cat de neinsemnat si ineficace e rahatu’de la deveselu’ vi tu cu cacareze !! Hai sa-tzi explic travestitule sau curva ricanilor cum vrei sa-ti spun ,ce inseamna toata asa zisa putere militara a lor cu care, vezi bine, ei cuceresc lumea cum scrie de fapt in biblie ,ca in vremurile de pe urma minciuna va ucide si va subjuga popoare mai dihai ca armele adevarate !! Deci ricanii sunt intradevar unici in lume ,si pe bune, obama se referea la o natzie (mai degraba un babilon,o amestecatura) ca fiind „extraordinari”…speciali !! De ce ?? pentru ca nici o alta natie in istoria planetei nu a ridicat la importantza si dezvoltarea asta, minciuna lui satan ,care e mentorul lor spiritual !! Nicaieri in lume nu exista temple sataniste,statui ale lui satan sau un orash al vrajitoarelor !! Nu vorbim aici de michey mouse sau disneyland ,inventie proprie ,ci de o intreaga si masiva industrie de filme ,unica in lume, care a raspandit propaganda mincinoasa ricana peste tot in lume !! Efectiv acum nici nu se prea fac filme decat SF pentru ca toata politica lor a devenit SF,industria lor militara pe care o numesc in continuare de”aparare”e tot SF !! Se etaleaza cu avioane de mileniul trei ,apar deja zvonuri ca ar avea tehnologie extraterestra ,dar arma lor de baza cu care chiar au un avantaj net fatza de toti ceilalti e…minciuna !! defaimarea,manipularea ,injectare de marmelada in creierele celor multi si prosti !! E o arma redutabila ,cu care au obtinut exact progresele care se amintesc in biblie !! Scopul lor principal ,pana si cel al construirii portavioanelor acelea enorme care de fapt inainte de toate reprezinta o tzinta perfecta imposibil de aparat ,era in exclusivitate de ….imagine !! Ma gandesc ca sa le cari dintr-un colt de lume in celalat coltz nu e ceva ieftin,dar asta era si ideea ,de a etala bogatzia ricanilor ,asa zisa lor fortza militara ,si puterea tehnologiei lor !! In fond era de aceiasi eficienta un atac asupra Irakului de pilda din bazele din Turcia ,sau arabia saudita ,ca sa amintesc doar de doua locatzii ,insa ei au tot globul impanzit de baze militare care fac inutila prezenta portavioanelor !! Dar  nu e acelasi lucru !! Va da-ti seama ,porneste armada ca sa vada si sa rezolve problema !! Bine !! ar zice cineva,dar ei sunt deja acolo inarmati pana in dinti !! Nu conteaza ,militarii lor se vor intalnii,se vor regula intre ei si se vor bucura ca oricine vine din orice punct cardinal tot ei sunt !! O alta porcarie enorma rezultata din conducerea lui satan e povestea mincinoasa a „democratiei” !! Noi stim ca nu e nici o democratie ca o simtzim ,insa maleficii ricani ii obliga la un sistem democratic pe toti ,iar un regim de genul asta e shvaitzer in fatza atacurilor lor perverse si subterane asupra conducerii oricarui stat !! E ca si perioada conducerii mongole a chinei cand era interzisa detzinerea oricarui obiect care putea fi considerata o arma ,de catre cetatzenii chineji !! In schimb toata tevatura imperiala in jurul asa ziselor „alegeri democratice” e doar o maimutzareala si un circ gratuit ,pentru ca adevarata lor conducere e din umbra,si e una colectiva,bazata pe familii vechi unde se transmite genetic functia !!In asta consta puterea lor !! Ca sa fie distrusa ,intai trebuie localizata,ceea ce e …imposibil !! Deci in concluzie ,ei sunt maistrii iluziei si ai minciunii lui mamona !! Omul simplu e infricosat si uimit de ce vede ,pentru ca asta e scopul creerii lucrurilor mincinoase de catre tatal minciunii ,cel vechi ,care e amintit in biblie !! Ei ca si hitler au creat un mit al invincibilitatii cu care au avut mare succes ,si hitler ca si nazistii ricani carora nu le putem numii conducatorul pentru ca e ascuns privirilor noastre ,dar cum scrie si in biblie ,el se va releva ,va iesii in curand din anonimitate !!Si hitler a etalat in fatza lumii o armata supermoderna de care lumea nu mai vazuse ,si li sa taiat tot elanul trupelor calare hotarate sa-l infrunte cu sabia scoasa in fatza blindatelor nemtzesti !! Rusii le-au demonstrat cu uriashe jertfe ca nu sunt invincibili si nici rasa ariana de zei ,cum se credeau,si a cazut valul minciunii ,a mistificarii superioritatzii lor !! Si indivizii aia criminali care credeau ca pot ucide toata planeta ,s-au vazut infranti ,in zdrentze si flamanzi ,haituiti de armata rosie printre daramaturile berlinului ,cum au adus ei in starea asta populatia intregii europe, care,exact ca si in cazul ricanilor ,initial sa uitat cu speranta si simpatie la ei !! Ei bine ,prostia de la deveselu care are sistemul aegis ca acela bruiat si facut inofensiv ,pe un vas rican, de rusi, in marea neagra ,are un scop bine definit ,acela de propaganda mincinoasa ,de creerea unei imagini false de invincibilitate, exact ca cel creat de hitler !! totul e la fel cu ce a facut hitler ,el era un precursor al ricanilor ,si logica in care se gandesc nazistii ricani e aceea ca daca hitler era foarte aproape de a reusii ,ei care au multiplicat si amplificat de cateva ori planurile lui ,vor reusii sigur !! Si tineti cont ,hitler nu a detzinut arta minciunii si a dezinformarii ,minciuna si dezinformarea era in stadiu’ incipient la marele inaintash al ricanilor !! E bine ca rushii vin cu perfectionari tehnice militare ,dar e o pista falsa pe care sunt condusi cu foarte mare dibacie de ricani !! Daca vor pierde,daca se vor prabushii ,nu va fi din cauze militare ,exact ca si in cazul celorlalte state distruse si impinse in haos si saracie !! Acum metodele sunt foarte perverse si subterane si investitziile ricane in directia dezvoltarii lor …enorme !! Insa imperiul e in declin si incercarile de redresare nu au sanse de izbanda !! Asa ca timpul nu lucreaza in favoarea lor ,si colac peste pupaza, valul minciunii nu mai acopera decat in parte minciunile lor care se descopera pe zi ce trece si shocheaza pana si pe proprii lor cetateni !!

 18. # mai 12, 2016 at 10:19 am

  Am fost convins că retragerea trupelor e o imensă greșeală…dar parcă totuși domnule MUSETOIU nu trebuia să fiți așa de critic ținând cont că vineri 7 mai v-ați îmbuibat la sediul Centrului Cultural RUS și v-ați delectat cu vinurile rusești de lux

  • # mai 13, 2016 at 7:09 am

    Dl L.L.L. comentariu dvs merita o atentie deosebita !!! . Din umilele mele cunostiinte stiu ca ambasadele fie ele si ” culturale ” sunt monitorizate de ceva serv de informatii  roman (poata ca ala extern SIE) . Asadar cine are info. de genul pe care le aveti dvs , este „conectat” intr un fel sau altul cu ac serv de inf . Sau cumva s au facut ceva poze publice de la petrecerea cu pricina, sau a tzi participat pesonal ( asta ar fi scuza dvs ? ) . Comentariu dvs este tintit /bine pregatit/eficient ( in stilul serv secrete :) ) SIMPLU  un sfat dezinteresat pt toti „COMENTATORII” ( exclusiv dl LLL)  de pe ac site  , nu uitati NICiODATA  ca suntem monitorizati :) si de … si de… :). In concluzie fiti mai temperati in comentarii , deoarece  in cazul unei schimbare dramatice a situatie politice ori de la unul ori de la altul o sa primiti „atentia” cuvenita :). 

  • bulishor
   # mai 13, 2016 at 2:26 pm

   lasa-ne cu fumigenele tale,dle oleg cojocaru!te stim ca esti de la serv.antiRT !

 19. ...escu
  # mai 12, 2016 at 11:51 am

  Iar ti-a trecut si incepusi sa spurci site-ul? Bai baiatule,in capul tau e un amalgam de la Biblie la Hitler,(Stalin unde este?).Daca scutul de la Deveselu e apa de ploaie de ce ati pus botul si strigati ca se strica echilibrul strategic? Le faceti jocul americanilor? Sau e mai simplu,sunteti doar tampiti.

  • SaakasBilly
   # mai 12, 2016 at 2:11 pm

   Mai oaie proasta ,se incalca niste tratate ,scutul ala e doar propaganda ,dar poate lansa rachete atomice si sunt indicii ca aia o sa si faca !! Deci birlicii ricani urla ca si catzeii in calduri pe unu si altu ca vrea sa-si faca nu stiu ce arme atomice si ei au intzesat globul cu ele !! Rachetele cu raza mica si medie sunt interzise de un tratat pe care il incalca si astfel rusii vor ieshi din el !! Apoi sa vezi cum o sa urle mincinosii si cum o sa-i incrimineze pe rusi !! deocamdata dom’le oaie proasta ,sau dom’shoara oaie proasta ca  esti sigur curva ricanilor ,ei sunt primi si singurii criminali cu genocidul atomic de pe planeta !! Asta e !! stalin nu a aruncat cu atomice pe nimeni si nu a invadat pe nimeni ,ca sa ucida peste 20 de milioane de civili cum a facut pretenu’ tau hicler !! Voi incitati la ura fara motiv ,exact ca si propaganda lui hitler !! Sti cum e zicala ?? „Cainele de prea bine…turba „!! Si oaia ramane tot…oaie …adaug eu : )

 20. vasile dumitru
  # mai 12, 2016 at 11:54 am

  razboi azi inseamna nenorocire pt. tot globul.asa ca cine-incepe,restul lumii se coalizeaza impotriva lui.sua stie asta,cA NU-S prosti.

 21. ...escu
  # mai 12, 2016 at 11:58 am

  Retrageti-va din Siria,deasemeni de peste tot pe unde stationati,lasati-i pe americani cu minciuna si cu Satana,fiti voi cu adevarul si cu Dumnezeu si va veti primi dupa fapta si rasplata.Am o banuiala ca e invers.

 22. SaakasBilly
  # mai 12, 2016 at 2:33 pm

  Tu in continuare te adresezi la persoana mea facand aluzie curveste ca as fi rus !! Ok !! Ti-am mai zis oaie proasta ca nu ma deranjeaza ,dar daca te-ai gandit ca o sa-ti zic si eu „voi ricanii „te inseli amarnic dom’shoara oaie proasta care freci menta pe undeva in dolj in localitatea amarastenii de sus !!Asa ca eu nu o sa-ti zic „voi ricanii ” oricat ai astepta cu ochii beliti pa’sticla !! Tzoparlanca grobiana tu vi pe saitul lor si incerci sa-i gonesti ca o magaritza  ??  Cat de penibila si de cacaciosa poti fi dom’shoara ,proasta ca o oaie !!

 23. ...escu
  # mai 12, 2016 at 3:13 pm

  Ti-am demonstrat,cretinule ca esti rus:iti dau doua dovezi grobiene ,ca cele fine nu-s de mintea ta. 1.adresarea catre romani la persoana a doua si jignirea lor constanta,  2. modul cum iti plasezi comentariile unde vrei si dupa cate ore vrei. Mai vin cu unul suplimentar,esti prea tampit si incult sa fii roman.

 24. Dragos
  # mai 12, 2016 at 4:31 pm

  Sclavii de genul lui …escu fac propaganda americana pe aici si in timpul asta tara este ocupata pas cu pas de catre amerolaci. Când o sa ne trezm o sa reaizam ca am devenit o colonie si spatiu de manevra pentru occidentali. Ne oferim pe grtis si e pacat. Ne-am amanetat viitorul si javrele astea nu o sa mai plece de aici pana nu se lasa cu varsare de sange.

 25. SaakasBilly
  # mai 12, 2016 at 4:52 pm

  Ma adresez la persoana a doua  pentru ca nu ma identific cu tatari ca basau care conduc romanica si nici la oi proaste ca tine care se prostitueaza cu ricanii !! Eu sunt un roman de factura cumana ,os de domnitor ,care erau viteji si inalti de doi metri si care zdrobeau oasele dushmanilor in lupta !! Nu sunt ca oierul si afaceristul becalii si nici ca ionatan teutonul ,sau ciolosh hunul !! Eu sunt roman intelegi ?? Deci eu nu ma pot identifica cu voi lingaii ricanilor si curvele lor ,eu am shira spinarii nu sunt nevertebrat ca tine ,si orice ai zice, tot alde ca voi s-au caciulit si rusilor ,sau turcilor !! Cu jignirea zi tu ce sa fac cu oi proaste ca tine ?? La tine sa traga becali, teutonul klaus sau hunul ciolosh ca si tu esti la fel de ruman ca basau tatarul !! Cu „esti prea tampit si incult sa fii roman” ai fost intradevar de panarama ,adeca vezi tu ,marele ruman care-mi esti ,ai rupt gura targului cu intelighentzia si culturalitatea ta pe-acilea !! Rusii sunt imprastiatzi toti pe jos de cat de inteligent si cult te-ai dovedit …oaie proasta !! Daca ai avea rusine ,pe care evident nu o ai ,ti-ar fi rusine ca esti fiintza umana nu ruman !! Si zi-mi fecalianule care cu celelalte nick-uri ale tale arunci cu vulgaritati sconcsoase ca o jegolina scarboasa ce esti ,de ce ar trebui sa fiu mandru cu colonia ricana romanica sau cu elemente perverse,mincinoase ,si cutre absconcse ca tine ?? Am venit pe saitul asta ca nu ma cenzureaza !! Pe „cotidianul „de pilda trei sferturi din postari le am cenzurate ,dar si din cele pe care le dau scot fraze ,propozitii sau cuvinte, incat iasa o prostie fara sens si inteles!! Si totusi sunt singurii unde mai gasesti oameni inteligenti ,pentru ca nici ei nu au libertate !! Atunci cand a venit ion ratiu in tara am fost cucerit de aerul lui englez cu papionul acela la gat !! Eu am fost din provincie ,nu m-am obosit sa merg in harmalaia aia din bucuresti ,dar am intrat in partidul tzaranistilor pentru ca am fost foarte optimist in legatura cu viitorul romanicii ,si pe ei ii vedeam viitorul cei care vor prelua puterea !! Au si prelut-o in momentul in care au fost infiltrati temeinic de securitate !! tot ce a promis ratiu au fost minciuni ,nu a fost infrant nici comunismul si nici seçuritatea ,iar acum pe ziarul infiintat de el sunt cenzurat !! Ma indoiesc ca el nu a stiut ca ricanii au facut o aliantza cu regimurile de opresiune din est ,inclusiv cu securitatea !! Acum puterea e tot a lor si au aservit romanica unei puteri straine malefice !! In traducere ne-au vandut ca pe vite la targ !! Nu am motive sa-i iubesc pe astia ca tine care au facut acest lucru ,si cum uratzi voi seçuristii oamenii simplii ,asa va urasc si ei pe voi ,si sper ca va sosii si timpul cand tagma voastra va fi luata in furci si coase  cum se face cu dihorii si naparcile veninoase !!

 26. ...escu
  # mai 12, 2016 at 5:39 pm

  Roman carpa la rusi? M-as mira! Cum ramane cu sincronizarea cu redactia? Stii ce e mai grav ca a fi rus? Sa fii roman tradator la rusi! Mai bine iti fu…ai mama,cretinule!

  • SaakasBilly
   # mai 12, 2016 at 6:09 pm

   Tu vorbesti de carpe jegule ?? Tu vorbesti de „capre” oaie proasta ?? Tzara e sub ocupatie si tu te guduri lingand testicolele ocupantului ,si tot tu mai vorbesti de „tradatori” ?? Cat de lepra poti fi capra plina de cacareze si….proasta ca oaia !!

 27. # mai 13, 2016 at 6:53 am

  „ESTE „ si rus ki oameni destepti nu numai amerikan ski. Rus ki ” jioaca ” f bine sah sa nu uitam asta !!! . Opinia mea este : retragerea  partiala  a rusilor are mai multe motive, binecunoscute , si enumerate , care sunt reale . Unul dintre motive este posibil sa fi scapat. anume : este  1)invitatia „subtila” ca turci sa intre in Syria si 2) intentia ca razboiul Syrian sa se agraveze. S ar traduce cam asa : uite NOI ( rusi ) am fost baieti buni si am incercat sa rezolvam cu moderatie situatia , dar vedeti ce se intampla … NU se mai poate asa…. etc… !!! ” In situatia in care turci intra in Syria ( pe cont propriu) rusi au o justificare in fata comunitatii internationale sa i „faulteze” puternic sa si mentina o forta militara ( in Syria ) poate de 2 x mai mare ca si pina acum ,plus alte cateva avantaje evidente. Sunt argumente serioase in ac sens : 1) manevre pregatitare pt invazie ( a armamentului greu ) la granita cu Syria in ultimele 2 sapt; 2) declaratiile politice al turcilor  3) USA a oprit prima intentie de invazie a Turcie & Arab. Saudt. in ian -mart 2016 .DE CE ? pt ca o considera o mutare dezavantaoasa raportata la interesele USA /EU  & aliati in zona .Daca este asa, ? reciproca ar fi ca invazia Turcilor & co in Syria  ar avantaja interesul rusilor & co !!! Desi aparent turci ” sunt pe val ” in realitatea situatia/pozitia lor este subreda si bolnavicioasa . Simplu spus ( turci )pot cadea f usor .In momentul actual rusi se ” autovictimizeaza” … oare chiar asa sa fie ? Personal, in primul rand mizez pe forta si inteligenta rusilor, in al doilea rand pe prostia & slabiciunea lor !!! :)

 28. # mai 13, 2016 at 7:02 am

  Domnule V., nu cred ca persoane de genul personajului de mai sus merita atenția dumneavoastră.Nu va mai osteniți . Lăsați-l cu propaganda lui minciunică,oricum puțini il bagă in seama sau ii citesc comentariile.Nu ma așteptam sa va înfuriați așa sa va lăsați atras in jocul lui murdar! Ignorati-l va rog. Cu multă stima. Apreciez analizele dumneavoastră. Citiți VoltaireOrg,Contrainformazione,PalestinaFelix,DessidentVoice,Sputnik,Russia-Insider,counter-punch,VereransToday,BeybeyUncleSam,Strategic-Culture. Adevăratele news! Nu propaganda occidentala!

Trackbacks/Pingbacks
 1. Putin a zbîrcit-o, avioanele rusești obligate să revină și să bombardeze în Siria. | www.giurgiuonline.com - mai 11, 2016

  […] Sursa: news.russiatoday.ro Articol sursa: Putin a zbîrcit-o, avioanele rusești obligate să revină și să bombardeze în Siria. […]

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang