2:12 am - joi ianuarie 17, 2019

Putin – lasat „singur” in Piata Rosie. Alaturi de jumatate de planeta!

3507 Viewed admin 8 responds
putin singur in piata rosie

Asadar, este oficial: Niciun sef de stat, niciun sef de guvern, deopotriva din America de Nord sau Europa (Grecia fiind singura exceptie), nu va onora cu prezenta ceremoniile grandioase care vor marca, pe 9 mai la Moscova, cea de-a 70-a aniversare a capitularii celui de-Al Treile Reich, a victoriei natiunilor, indiferent de regim politic sau legitimitate, care au ramas unite impotriva nazismului.
Motivul este cunoscut: pentru a pedepsi politica externa a lui Vladimir Putin, mai exact presupusa interventie a acestuia in conflictul intern din Ucraina. Aliatul de ieri este considerat si tratat azi drept un pustan rebel de catre liderii occidentali, ale caror actiuni politice sunt guvernate de geometria variabila a aliantelor, ofertelor si negocierilor cu tari si oameni mai maleabili decat presedintele rus.
Promotorii acestui boicot se fac responsabili de o greseala diplomatica elementara. Presedintele rus a acceptat sa participe, in iunie anul trecut, la ceremoniile din Normandia, acolo unde a stat fata in fata pentru prima oara cu liderul ucrainean Porosenko. Boicotul occidental de azi nu este doar o insulta diplomatica, ci si o incalcare a principiilor de politica externa, care spun, in exprimarea generalului DeGaulle, ca realitatea obiectiva este mai presus de sentimente.
Dar mai grav decat jocul diplomatic stupid al Occidentului este procesul de negare a istoriei care, iata, se oficializeaza, la 70 de ani de la Marea Victorie. Interesele politice de moment duc la negarea adevarului istoric, dupa modelui Big Brother al lui Orwell.
Obama, Hollande, Cameron si alti lideri occidentali – ale caror nume, daca nu s-au uitat deja, vor fi uitate in curand – sunt grabiti sa minimalizeze, sa duca in derizoriu si minciuna cele 20 de milioane de morti pe care Stalin si Rusia le-au platit tribut unei cauze comune cu Occidentul, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
Un titlu aparut in Le Journal du dimanche spune totul despre politica oarba, pe termen scurt, a cancelariilor occidentale: „Putin va fi singur in Piata Rosie”.
Singur? Pe bune?
Exista o gluma britanica celebra: „Este ceata pe Canalul Manecii: continentul este izolat!”
Adevarul este, evident, altul. Dincolo de prezenta a 11 sefi de stat din Africa, alti 12 din Asia, presedintii Venezuelei si Cubei, Vladimir Putin ii va primi intre zidurile Kremlinului pe cei doi jucatori decisivi ai politicii globale actuale: liderii Chinei si Indiei.
Ce inseamna toate acestea?Inseamna ca jumatate din planeta va fi reprezentata la varf la sfarsitul saptamanii la Moscova. Este un moment bun pentru a vedea lumea nu asa cum a fost, ci asa cum este.

UPDATE: Cehia, Ungaria, Slovacia si Cipru s-au alaturat Greciei si vor fi reprezentate la varf la ceremoniile din Piata Rosie.

FortRuss

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
5/5 - 1
You need login to vote.
cimitirul sovietic bucuresti

Ambasada Rusiei in Romania invita ziaristii romani la ceremoniile dedicate Victoriei in Marele Razboi

ceremonie cimitirul ostasului sovietic

Oleg Malginov: „Dupa 70 de ani, injectia contra nazismului isi pierde efectul”. VIDEO gen. Marin Dragnea: „Va astept!”

Related posts
8 Responses to “Putin – lasat „singur” in Piata Rosie. Alaturi de jumatate de planeta!”
 1. Paul Constantin Marinescu
  # mai 5, 2015 at 9:03 am

  Se vor împlini 70 de ani de la încheierea masacrului mondial. Dacă nu ar fi așa departe, m-aș duce și eu la comemorarea zecilor de milioane de oameni omorâți în al doilea război mondial.  Americani, europeni, asiatici, africani, australieni… Rușine politicienilor idioți! Au hotărât ei să nu participe la comemorare, în numele popoarelor respective. Dacă au ceva împotriva președintelui actual al Rusiei – e una. (la o adică, ar fi putut să refuze salutul protocolar, la tribună). Dar, ca Șef de Stat sau de Guvern, să te comporți la modul infantil: ,,Hai să nu mergem niciunul! Mamă ce se vor bucura șefii Ucrainei!” – denotă prostie autentică.

 2. Dragos
  # mai 5, 2015 at 11:18 am

  Este o prostie sa protestezi in felul asta si liderii occidentali imi par o adunatura de smintiti. S-au adunat in ianuarie la Paris pentru a sustine o gazeta care isi batea joc de o alta religie si nu merg sa comemoreze victimele unui razboi de exterminare. Unde mai este moralitatea ?

 3. hanibal
  # mai 5, 2015 at 12:50 pm

  Asa zisii lideri occidentali sunt niste PAIATE teleghidate de finanta oculta mondiala!Ma mir ca nu le este rusine !Oricum,Franta are cel mai slab presedinte de la De Gaulle incoace !Nu ca precedentul ar fi fost mai breaz!Din cate vedem SUA si marionetele din Occident vor neaparat un razboi!Numai ca ,din pacate, va fi ULTIMUL!Pacat de noi,cei din linia intai,carne de tun!!

 4. # mai 5, 2015 at 3:46 pm

  Daca Germania nazista nu era oprita de Uniunea Sovietica,urmatoarele  tari  calcata de Hitler erau anglia si america cu siguranta. Acest razboi a fost un sacrificiu sovietic si o „victorie” anglosaxona .  america datoreaza totul acestui razboi in care Germania si URSS s-au razboit si america a „smântânit”   Fie si pentru a condamna razboiul in sine,ca o trasatura exclusiv animalica,ca o barbarie de nepermis la omul evoluat ,macar pentru asta trebuiau sa vina sefii occidentului la comemorarea ww2 de la Moscova. Aceasta teribila sfidare a istoriei ,aceasta musamalizare a atrocitatilor razboiului,facuta de cei care se declara civilizati si democrati,face ca istoria sa se repete. Grozavia unei astfel de decizie luata de haita razboiului inseamna sfarsitul unei epoci linistite si inceputul altei epoci violente…Am un respect profund,infinit,pentru Grecia ! Nu degeaba este o civilizatie universala si o cultura copiata de tot occidentul .

 5. # mai 5, 2015 at 3:56 pm

  Decizia de a nega ww2 de catre occident i-a lasat pana si pe postaci in stop cadru si acum bietii privesc tâmp, ca boii la poarta noua, fara sa scrie un cuvant …)))

 6. Alex
  # mai 6, 2015 at 8:09 am

          Putin culege ce a semanat.         Este peste puterea mea de a intelege cum o tara-Rusia-asa de mare si atat de puternica s-a coborat in asa masura incat ,sub diferite tertipuri,sa ocupe un teritoriu al unei tari suverane si sa acorde sprijin moral si material unor grupari paramilitare etnice pentru a rupe o noua bucata de teren al aceleiasi tari-Ucraina.A fost o practica si in alte teritorii-tari,acum este randul Ucrainei si …cine va urma la rand? Tactica asta a crearii de zone de conflict nu cred ca mai apartine prezentului.                 Toate cele de mai sus le prezint sub incidenta unor organisme ,acorduri si intelegeri internationale printre care OSCE,CFE,ONU,NATO-RUSIA s.a.Firul rosu al acestora este inviolabilitatea actualelor frontiere,intelegere datand de la sfarsitul WW II ,principiu reafirmat in mai multe ocazii la intrunirile internationale unde partea rusa este semnatara.             

 7. Jari
  # mai 7, 2015 at 8:35 am

  @Alex …”Putin culege ce a semanat” serios ? Pe cand se aplica aceeasi regula si pentru principalul sau adversar ?In cazul in care nu ati vazut deja, cautati „Non-violent Activist Joseph Kent Kidnapped” , pe youtube si multe alte abuzuri in asa zisa tara „democratica”

 8. zizou
  # iunie 18, 2015 at 10:05 pm

  rusilor afara din romania. voi si postacii vostrii bolsevici muritori de foame ca toti rusii creduli. pe noi romanii nu ne prostiti. noi nu vom uita vreodata ca ne-ati ciuntit tara. mars afara…..

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang