7:06 am - vineri ianuarie 18, 2019

S-a înfiinţat Rada Populară a Basarabiei Ucrainene

1377 Viewed admin 1 respond
odessa

Partidele proruse din sudul Ucrainei s-au reunit la 6 aprilie, la Odesa, în cadrul conferinţei de constituire a ‘Radei populare a Basarabiei’ ucrainene , un organ reprezentativ care şi-a anunţat drept scop ”protejarea intereselor comunităţilor naţionale a Basarabiei”, relatează publicaţia ucraineană Timer-Odessa citată de realitatea.md.
La reuniune au participat reprezentanţi a şapte comunităţi cheie din Basarabia ucraineană (bulgară, găgăuză, rusă, ucraineană, romă, moldoveană, poloneză).
În total, la eveniment au fost prezenţi aproximativ 100 de delegaţi. Printre ei, deputaţi ai consiliilor locale din regiunea Odesa, personalităţi publice şi jurnalişti.
În calitate de oaspeţi străini la evenimentul de la Odesa au participat liderul aripii de tineret a partidului Ataka, Sviatoslav Proinov (Bulgaria), liderul formaţiunii ‘Patrioţii Moldovei’, Mihail Garbuz, fostul deputat comunist în parlamentul de la Chişinău Grigori Petrenko etc.
În discursul său de deschidere, liderul Uniunii transnistrenilor din Ucraina, Dmitri Zatuliveter, a menţionat: ‘Misiunea noastră este ca Basarabiei (ucrainene) să-i fie acordat statut de autonomie naţional-culturală’. ‘Suntem patrioţi ai ţinutului nostru şi de noi depinde viitorul nostru. ‘Rada populară’ este o nouă formă de auto-organizare a basarabenilor (ucraineni)’.
În finalul acestui forum a fost adoptat un manifest al ‘Radei populare a Basarabiei’. ‘ Vocea noastră va fi auzită de toţi. Acţiunile noastre vor fi apreciate de oameni şi de istorici. Fiecare zi a ‘Radei populare a Basarabiei’ va fi o zi de luptă şi de realizări’, menţionează textul citat.
Preşedintele Uniunii transnistrenilor din Ucraina, Dmitri Zatuliveter, a fost ales lider al ‘Radei populare a Basarabiei’.
Toate partidele şi organizaţiile care au fost prezente la acest forum de la Odesa pledează pentru relaţii mai strânse cu Federaţia Rusă. Provident Romania

Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
5/5 - 1
You need login to vote.
Deveselu_airbase_Romania

Valentin Vasilescu: Aproape totul despre scutul antibalistic de la Deveselu

romania mare

Acest articol nu ar fi trebuit să apară pe russiatoday.ro…

Related posts
One Response to “S-a înfiinţat Rada Populară a Basarabiei Ucrainene”
  1. Adi Codreanu
    # aprilie 7, 2015 at 9:36 pm

    mda…..exact la asta ma asteptam.  asta este un inceput, dar romanii stau si se uita la un show pacatos, sunt prea ocupati cu prostia, in loc sa ia atitudine impotriva dusmanilor interni ai tarii.Domnilor de la RT multumesc ca am ce sa citesc acum.  m-am saturat de minciunile vestice si îndobitocirea lor care o nenorocit poporul asta

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang