4:27 pm - marți martie 26, 2019

Slugă pentru stăpânul mai „onorabil”

5630 Viewed admin 27 responds
iohannis_caciula

De 25 de ani, politica externă a României se află sub paradigma că țara noastră, prin șeful ei de trib, trebuie musai să fie slugă la ”cineva”. Lui Ion Iliescu i s-a spus că ”cine-a stat cinci ani la ruși, nu poate gândi ca Bush”, de parcă Bush ar fi fost vreo ”lumină”.

Când Emil Constantinescu a devenit președinte, s-a spus că, gata cu servitutea către Rusia, ne băgăm iobagi la americani, doar-doar vom intra în NATO. N-a fost să fie, decât din a doua, a treia încercare, când le-a convenit ”lor”. Ba, mai mult, Constantinescu a semnat și un dubios acord cu Ucraina, la Neptun!? În fine, Traian Băsescu și-a făcut un titlu de glorie din dorința de a o ”suge de la Marele Licurici, nu de la cel mic” și de a urî cu fervoare Rusia. Dacă asumăm că cel mic e Germania, cam știm cum stăm astăzi.

Adică, în fine, ajungem la zilele noastre. Președinte neamț, echilibrat, ne-a pus Dzeu mâna în cap, ne-am zis. Sigur, am acceptat tacit obediența față de Micul Licurici, că sângele apă nu se face. Dar, ne-am zis, poate e de bine. O relație bună cu Germania și, prin extensie, cu Europa, nu poate decât să ne bucure. Și cu Franța. Și cu Statele Unite, care-au primit un etaj în sediul DNA, pe post de a doua ambasadă. Și dacă e echilibrat, nu ca zăludul de dinaintea lui, o relație corectă, dacă nu cordială, cu Rusia. Or, ce zice dumnealui la Iași, interpelat de un cetățean că ”Ai devenit sluga americanilor, bă!” În loc să spună, măcar de ochii lumii, că NU E SLUGA NIMĂNUI, președintele unei țări care aproape că se învecinează cu Rusia, răspunde: ”Decât a rușilor, mai bine așa!”. Deci, în logica lui Klaus Iohannis, 1. trebuie musai să fi sluga cuiva, și 2. cel mai dezonorant e să fi sluga rușilor – a altora, mai merge.

Nu ne-a trebuit un an să ne dăm seama, din ce în ce mai mulți, că omul e mic în gândire. Nici măcar nu s-a înconjurat de consilieri inteligenți și talentați, care să-i escamoteze contondențele. Discursurile lui – exclusiv citite, niciodată libere – sunt sterile și bolovănoase. Dar când scapă și câte-un porumbel ca cel de duminică, de la Iași, i se vede și lipsa de orizont și profunzime.

SORIN-LUCIAN IONESCU – SURSA

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
4/5 - 3
You need login to vote.
Filed in
Catalin_Predoiu

Cătălin Predoiu: Din cauza fobiei ruseşti nu vedem clar ce se întâmplă la Chişinău

vvp

Câte ceva despre „demonizarea” lui Vladimir Putin

Related posts
27 Responses to “Slugă pentru stăpânul mai „onorabil””
 1. M. Rădulescu
  # ianuarie 25, 2016 at 12:37 pm

  Rusia nu este sluga nimănui iar poporul trăieşte în mizerie. Dacă este aşa bine în Rusia, de ce lumea nu migrează la ei ? Comparaţi nivelul de trai din Rusia cu cel din România şi o să vedeţi cine o duce bine.

 2. ...escu
  # ianuarie 25, 2016 at 12:53 pm

  Cand te afli in vecinatatea unei Rusii primitiv agresive, cauti aliati.In aceasta problema toti presedintii Romaniei,inclusiv Ceausescu au dovedit realism politic.In 1963 cand Kennedy a salvat Berlinul din blocada Rusiei,Germania era „sluga” americanilor? Putina cultura nu strica nimanui,Sorine,nu obtuzitate!

  • markus
   # ianuarie 25, 2016 at 5:24 pm

   Nu uita ca acum in Germania e plin de baze americane, vreo 80 la numar. Practic Germania e ocupata de SUA. Merkel face ce zice SUA. Deci sunt si nemtii slugi la americani, ba le place ba nu le place.

  • Provincialul
   # ianuarie 25, 2016 at 11:51 pm

   Escule stii ca UNIFICAREA Germaniei in 1989 s-a facut cu acordul URSS si nu al marilor puteri occidentale, chiar si peste capul SUA? Cu ce te-a agresat pe tine Rusia sau cu ce a agresat Romania…dupa 1989…ca nu-mi amintesc…Traiesti din sloganuri…Una peste alta domnitorii moldoveni erau inruditi cu nobili rusi (Dimitrie Cantemir a fost fratele sfetnicului lui Petru cel Mare, Antioh Cantemir), Rusia ne-a dat prima constitutie prin regulamentul organic, Kiseleff a modernizat Bucurestiul, in razboiul din 1877 am luptat alaturi de rusi si ne-am castigat independenta fata de rusi….etc….Ce ne-au dat americanii?

   • Provincialul
    # ianuarie 25, 2016 at 11:52 pm

    Corectura – In razboiul din 1877 ne-am castigat independenta fata de Imperiul otoman.

 3. vasile dumitru
  # ianuarie 25, 2016 at 1:19 pm

  toti va ganditi la nivelul de trai,adica sa crapati in voi.de aia suntem tara cu asa de multi supraponderali.

 4. Hiperboreus
  # ianuarie 25, 2016 at 1:48 pm

  Romanul prost si neamtul si mai prost nu se gandesc decat cum sa fie slugi. Oamenii adevarati nu slugaresc nici pe americoi si nici pe rusi. Cea mai buna politica pentru Romania era neutralitatea. Inteligent era sa ne avem bine si cu unii si cu altii si sa profitam de pozitia noastra. Trebuia sa fim un fel de Elvetie a Estului. Deci, in concluzie; SIKTIR BRE SLUGOI LA AMERICANI! Ce-i neam de sluga nu poate fi nicodata stapan.

 5. ...escu
  # ianuarie 25, 2016 at 2:00 pm

  Acum ajunse rusul desteptul pamantulului.Cand vandu pamanturi nu o facu precum o sluga?(Alaska ,sa inteleaga si postacii) Daca nu aveau petrol si gaze,nu numai ca erau slugi,dar erau la mai multe capete.

 6. Terente
  # ianuarie 25, 2016 at 4:13 pm

  Domnu’ Puţin, te mai aburesc ăştia de la Russia Today mult cu marile cifre de audienţă pe care le au? Pe timpul lui Vocea Rusiei, de bine de rău, vedeai câte like-uri are fiecare articol pe feisbuc. Dar acum? Vezi că te iau de prost……

 7. licuriciu'
  # ianuarie 25, 2016 at 7:05 pm

  Pentru atoateindoctrinatii de mai sus:- nivelul de trai – in statiunile din Grecia, Egipt , Tunisia, Bulgaria etc sunt zeci de mii de turisti rusi, localnicii vorbesc limba rusa, magazinele au firmele in limba rusa. Concluzia?- „toti presedintii Romaniei,inclusiv Ceausescu au dovedit realism politic”: mai putin handicapatii astia de azi. Rusii nu ne-au impus sa nu avem relatii bune cu occidentul, slugoii de azi pupa picioarele occidentalilor.- decat 1000 de likeuri pe feisbuci (de la manelisti, curve, analfabeti, poponari etc) mai bine un like aici.

  • Tigareta
   # ianuarie 25, 2016 at 9:08 pm

   La o populatie de 145 mil./loc cat are Rusia este normal sa aiba o patura bogata de oameni, doar au si oligarhii lor neamuri, care isi permit sa calatoreasca. Dar marea majoritate a rusilor traiesc in mizerie, saracie si jeg. 

 8. ...escu
  # ianuarie 25, 2016 at 7:48 pm

  La o populatie de 143 de milioane,zeci de mii e o cifra modica.Ceilalti fac sport intre casa si WC-ul din fundul curtii.

 9. test_drago
  # ianuarie 25, 2016 at 10:30 pm

  Doamne fereste ….. ce adunatura enorma de putregaiuri rusoFOBE , printre ” comentatori ” ! De ce dracu nu va lasati ” excrementele ”  … la ” New York times” sau alta catastrofa  manipulativa occidentala ??  Ce cautati de fapt aici , nemernicilor ??? Toti cu leafa americanoida ? Nu se poate …..  

 10. # ianuarie 25, 2016 at 10:48 pm

  Oare cat va mai rezista america in conditiile in care plateste tot mai multa prostime sa o laude? ))))

 11. inf-innocents 'choir
  # ianuarie 26, 2016 at 6:48 am

  utilitatea sclavului nu este singurul orizont care trebuie luat in seama.Her presedinte umanizeaza raspunsul.Este mai bine sclav unde va zic eu.Si,are in vedere ca romanii sa fie cei mai buni supusi,facand distinctia de la cine trebuie sa primeasca porunca.Raspunsul prezidentului nu indeamna la o anumita ratiune si nu ofera nici cunoastere.El interzice celui care -i pune intrebarea ,sa se gandesca la;neranduiala crescuta ,rolul sters al institutiilor statului,ca resorturile statului sunt slabite,si ce este mai trist este ca ravagiile incompetentei sunt in crestere si ca prostia deaproapelui il urmareste la tot pasul.,,Intrebatorul”sa aiba putintica rabdare.La etaj lucreaza in post de consilieridon ,,Gusternstein” fost ambasador si don fost secretargen,NATO.,,Clarck”

 12. Dragos
  # ianuarie 26, 2016 at 3:55 pm

  Ideea de state stapan si state sclav exista doar in conceptia imperialismului capitalist, in socialism toate statele sunt egale si suverane. 

  • Tigareta
   # ianuarie 26, 2016 at 6:31 pm

   Esti un BOU !!!

  • amatorul
   # ianuarie 29, 2016 at 3:47 am

   NU erau egale si suverane, erau supuse Uniunii Sovietice. In fine, mai mult sau mai putin, vezi Jugoslavia si putin Romania si poate chiar si Polonia. Cine misca in front, la inceput,  primea cate o vizita: Ungaria, Cehoslovacia. Nuanta e ca erau supuse Uniunii Sovietice am zis, nu Rusiei cu care multi de aici vad ca faceti suprapuneri. Mai cercetati CINE si CUM a infiintat Uniunea Sovietrica si IN CE SCOP, poate atunci veti avea o gandire mai larga.

 13. # ianuarie 26, 2016 at 9:30 pm

  Daca-i pui si-o talancuta la gat ,sub cusma cu burdura de iepure sau de nurca care o are pe cap,chiar ca ar fi un bou convins „presedintele” nostru…))))

 14. amatorul
  # ianuarie 29, 2016 at 3:43 am

  Relica ‘ Decat a rusilor, mai bine asa’ se regaseste in TOATE comentariile semnate sau nu ale pro-occidentalilor.In clusiv pe forum-uri.Ce deduceti de aici?

 15. contra curve
  # ianuarie 29, 2016 at 9:32 am

  Daca vestul ne lasa balta cum a mai facut-o,fara remuscari javrele care-i pupa in cur pe colonistii americani vor sari sa-i pupe primii in cur pe rusi,asta este sportul lor preferat.Sa vad beneficiile integrarii cand UE se va duce naibii si noi ramanem jefuiti si in curu gol

 16. gheorghe si ion asupriti de straini
  # ianuarie 30, 2016 at 12:37 pm

  mai bine cu fratii rusi ortodocsi, decat cu satanistii occidentali lupi in blana de oaie !

 17. Gheorghe si Ion asupriti de straini
  # ianuarie 30, 2016 at 12:51 pm

  mai bine cu fratii rusi ortodocsi, decat cu satanistii occidentali lupi in blana de oaie ! Rusia a dorit sa fie protectoarea tarilor ortodoxe si bine a facut. Din 1711 pina in 1878,  Rusia a dus o campanie militara impotriva imperiului Otoman, in scopul de a proteja popoarele ortodoxe, de a ocupa Constantinpolul si de a alunga pe turci din Europa. Cine s-a opus la aceasta actiune indreptatita a Rusiei? pai Occidentul iudeomason, care ne „blagosloveste” acum cu invazia mahomedana sub masca asa zisilor „refugiati”!  „Marile Puteri” care erau in plina expansiune coloniala, in plin jaf si genocid asupra popoarelor de pe toate continentele. ca urmare a acestei politici coloniale, atunci, ca si acum, toate tratativele sa faceau in interesul occidentului, profitori directi erau chiar occidentalii, tragand sfori din intuneric, profitau de pe urma razboaielor dintre rusi si turci fara sa traga un foc de arma, Tarile Romane fiind la mijloc si suferind cel mai mult. cum a fost cedarea Ciprului catre Anglia in urma razboiului Crimeii, si de fapt cedarea noilor colonii : Principatele Române, catre imperiul occidental iudeomasonic, in 1878 la Berlin, fiind de fapt un transfer de la turci catre occidentali a Tarilor Române… adica rusii si românii isi dau sangele pentru Independenta, pentru ca sa intre sub alta ocupatie, cea a imperiului occidental iudeomasonic, dovada clara este favorizarea evreilor prin eliminarea art. 7 din Constitutie. (teritorii „ocupate” de rusi de la Imperiul Otoman, ca urmare a acestei confruntari perfect legitime dintre rusi si turci, de a proteja popoarele ortodoxe, insa cum justificam actiunea perfect ilegitima a occidentului „crestin” de a se opune Rusiei si a lua apararea musulmanilor, si a ocupa perfect ilegitim, cu forma fara fond, prin tradatori, prin iudeomasoni scoliti in lupanarele occidentului, Principatele Române, Bulgaria, Grecia ???) Iata, asta da, profit fara efort, viclenie de-a dreptul satanica, numai si numai pentru a impiedica popoarele ortodoxe : români, greci, bulgari, rusi, sarbi… sa fie unite, de a impiedica pe rusi sa ocupe Constantinopolulul. e aceiasi politica vicleana pe care o vedem pina in ziua de azi, de a baga vrajba si ura intre fratii ortodocsi, prin propagandisti platiti, prin tradatori, prin lupii in blana de oaie…astfel ca occidentul „civilizat” si…”crestin”…sprijina pe turci impotriva grecilor ortodocsi, in 1923, oferind ajutor masonului Kemal Ataturk, adica fac totul numai ca grecii sa nu ocupe Constantinopolul, orasul lor de fapt si drept…sprijina acum in zilele noastre pe mahomedani infiintandu-le stat in inima Europei, in Kosovo, bombardand Serbia in ziua de pasti facand mii de victime „colaterale” desigur, pube la cale „primaveri” arabe, sprijinind pe fanaticii islamisti „moderati” din Siria care ucid sute de mii de crestini, favorizeaza invadarea Europei de catre asa zisii refugiati mahomedani, pentru distrugerea identitatii Europene a identitatii nationale si crestine, pune la cale lovitura de stat in Kiev, cu mercenari platiti, euromaidanezi spalati pe creier, facand ca fratii ortdocsi sa se omoare intre ei cu miile…si cate alte asemenea masinatiuni viclene din intuneric, aceiasi politica vicleana atunci in sec.19 si acum…ca…rusii ne-au tradat…ipocrizie fantastica…e ca si cum ai spune ca ursul nu si-a aparat puii pentru ca intreaga padure a fost intesata de capcane puse de sarpele viclean…pai, de un milion de ori prefer atacul unui urs, pentru ca de urs am timp sa ma feresc, pentru ca el vine cu zgomot, el ataca numai cand e agitat, e provocat, si am sanse sa mai scap din coltii lui…insa din coltii veninosi ai sarpelui occidental viclean, care vine pe nesimtite, cu suierat mieros inselator, si te sugruma incet…. e mult mai greu de scapat…pacat, ca ne lasam asa usor inselati de viclenia occidentului…pentru ca mai bine ne-ar fi noua sa ne aliem cu congolezii cu papuasii, daca increderea in rusi ne este subminata de atita amar de ani cu minciuni, cu manipulari cu clisee rasuflate : daca zice ceva de americani, daca esti impotriva satanistilor ue…gata esti cu rusii….rusii sant fratii nostru ortodocsi, care au fost si ei victimele occidentului iudeomason : 1917, cu razboi civil, cand straini d neamul rus ocupa ca lupii la oi Rusia, cand  primul guvern bolsevic comunist era format 85 % din evrei, facand un adevarat genocid in umatorii ani cu milioane de victime, e putin lucru ??? acum dupa 89 la fel, invazia vicleana a occidentului iudeomason in toata lumea, care ocupa teritorii, popoare, resurse prin minciuna si viclenie : liberalizari, privatizari, investitori…oare de ce  santem atit de adormiti, atit de nesimtitori in ceea ce priveste Adevarul Dreaptatea, sa nu mai avem simtul realitatii, al valorilor, si santem orbiti de atita intuneric sufletesc impus de occidentul iudeomason. Bunul Dumnezeu sa ne pazeasca !

 18. ...escu
  # februarie 4, 2016 at 6:06 am

  Huooo, mahalaua, pupa-te-ai în cour cu mă-ta! (”Rohmancii e dăștepți!)

 19. elena
  # februarie 14, 2016 at 4:53 pm

  Nu sterge nimeni mesajele insalubre??Viteji multi pe internet… Stati linistiti o sa aveti ocazia sa va luptati cu adevarat! are grija unchiul Sam si valetul Klaus…

Trackbacks/Pingbacks
 1. Slugă pentru stăpânul mai „onorabil” | www.giurgiuonline.com - ianuarie 25, 2016

  […] Sursa: news.russiatoday.ro Articol sursa: Slugă pentru stăpânul mai „onorabil” […]

 2. Slugă pentru stăpânul mai „onorabil” - Știri și anunțuri - ianuarie 25, 2016

  […] Articol sursa: Slugă pentru stăpânul mai „onorabil” […]

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang