12:50 am - vineri noiembrie 16, 2018

Statul Islamic revendica primul atac pe teritoriul Statelor Unite

1164 Viewed admin 1 respond
texas atentat

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat marți pentru prima dată un atac comis pe teritoriul Statelor Unite și a amenințat cu comiterea altor atentate, transmite AFP.
Atacul de duminică asupra expoziției de caricaturi cu profetul Mahomed din orașul Garland (Texas, sudul SUA) a fost revendicat de gruparea teroristă la postul său de radio.

‘Doi soldați ai califatului au comis atacul împotriva expoziției de caricaturi cu profetul Mahomed din Garland, Texas (SUA)’, afirmă organizația, care a proclamat un ‘califat’ în teritoriile pe care le controlează în Irak și Siria, în buletinul său de radio zilnic.

Atacul a fost comis într-una din suburbiile Dallasului, unde avea loc un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed, organizat de asociația American Freedom Defense Initiative, considerată de orientare islamofobă.

Doi indivizi foarte bine înarmați au fost împușcați mortal de un polițist, atunci când au încercat să atace clădirea unde avea loc evenimentul. Înainte de a fi uciși, cei doi au reușit să rănească ușor un agent de pază.

‘Cei doi frați (întru Jihad) au deschis focul asupra expoziției, rănind un polițist însărcinat cu paza expoziției, înainte de a fi uciși într-un schimb de focuri’, adaugă Statul Islamic, amenințând cu noi atacuri SUA.

‘Noi spunem Americii: ceea ce se pregătește va fi mai important și mai amar. Veți vedea lucruri oribile comise de către soldații Statului Islamic’, amenință jihadiștii.

Potrivit mass-media americane, cei doi presupuși islamiști uciși în atacul asupra expoziției cu caricaturi din Dallas sunt Elton Simpson (31 de ani) și Nadir Soofi (34 de ani), care împărțeau un apartament în Phoenix (Arizona, sud-vest), potrivit Los Angeles Times.

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
twitter swat

Doi oameni au fost ucisi in SUA, la un concurs de caricaturi ale profetului Mahomed

roman rapit burkina faso

O grupare jihadistă revendică răpirea românului din Burkina Faso

Related posts
One Response to “Statul Islamic revendica primul atac pe teritoriul Statelor Unite”
  1. # iunie 3, 2017 at 2:38 pm

    Uite ca am dat peste asta pagina web despre Statul Islamic revendica primul atac pe teritoriul Statelor Unite, cautand despre maramu.
    Acum iti spun ca faci treaba super. iti recomand sa vizitezi si saitul http://cazare-maramures.net un site despre judetul maramures.
    Multutmesc frumos

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang