2:30 pm - sâmbătă octombrie 20, 2018

STRATFOR: SUA nu vor admite apropierea dintre Germania şi Rusia

4824 Viewed Liviu Muresan 22 responds
putin merkel

Washingtonul urmărește atent relațiile dintre Rusia și Germania și încearcă să împiedice o uniune inacceptabila pentru el dintre aceste două țări, notează fondatorul Stratfor, George Friedman.
Amplificarea raporturilor de parteneriat dintre Rusia și Germania pot da un imbold pentru consolidarea ambelor state, dar această derulare a evenimentelor prezintă o amenințare pentru interesele SUA, a remarcat fondatorul Stratfor, George Friedman într-un interviu pentru Deutsche Wirtschafts Nachrichten, citat de RIA Novosti.

Germania se află astăzi sub o presiune extrem mare și este foarte vulnerabilă din punct de vedere economic, de aceea are nevoie să colaboreze cu alte țări. Însă ea este destul de limitată în alegerea partenerilor: în particular, apropierea de Rusia, care îi este avantajoasă sub toate aspectele, trezește nemulțumiri din partea SUA, consideră Friedman.

Potrivit analistului, un scop important al Washingtonului, pe care îl va urmări și în continuare, este neadmiterea unei încălziri a relațiilor dintre aceste două state.

În același timp, după cum subliniază Friedman, „SUA nu este singura țară care încearcă să zădărnicească cooperarea dintre Moscova și Berlin. În Europa există suficiente țări care se pronunță împotriva unei astfel de uniuni, iar printre adversarii fac parte, de exemplu, Polonia și Franța”.

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
5/5 - 2
You need login to vote.
Filed in
ro ru

România, inamic de top al Rusiei?

ppa

Geopolitica apropierii dintre Ortodoxie şi Roma

Related posts
22 Responses to “STRATFOR: SUA nu vor admite apropierea dintre Germania şi Rusia”
 1. ...escu
  # februarie 2, 2016 at 10:32 am

  A descoperit Friedman apa calda.Rusia este sub sanctiuni pentru agresiunea din Ucraina.Este normal ca atunci cand o tara iese din front sa fie admonestata de celelalte.De altfel Angela,nascuta si educata in Germania comunista,are cam multe afinitati cu Moscova.O fi doar nostalgia?

 2. grunberg
  # februarie 2, 2016 at 10:15 pm

  Aceasta alianta ar salva Europa. Tehnologia germana combinata cu resursele rusesti ar capatui conducerea Americii.

 3. ...escu
  # februarie 3, 2016 at 10:35 am

   Vreti tehnologie? Creati o societate libera in care valorile sa se poata afirma. Comunismul si securismul blocheaza competitia libera.Rusia este exemplul concludent. Resursele le vindeti oricum si la orice pret ca altfel muriti de foame.

  • Kamil
   # februarie 3, 2016 at 2:00 pm

   Tu pentru ce comentezi ? La fiecare comentariu al tau ma bufneste rasul, esti complet pe dinafara, daca nu iti plac rusii , atunci de ce accesezi acest site. 

 4. ...escu
  # februarie 3, 2016 at 2:23 pm

  Pt. ca ajung rar la Teatrul de comedie.

 5. ...escu
  # februarie 3, 2016 at 2:32 pm

  Scrieti pe frontispiciu ca au voie sa comenteze numai cei din redactie si filorusii,caraghiosilor!

 6. ...escu
  # februarie 3, 2016 at 2:46 pm

  Pana si comunistii admiteau(formal,este adevarat) critica si autocritica.Voi kaghebistii nu admiteti decat ascultarea fara cracnire a ordinelor.Dupa aproape 100 de ani de comunism si kaghebism ati devenit niste roboti care nu gandesc.La evolutia actuala a Rusiei,incercati tantalailor sa va imaginati ce va ajunge aceasta tara.

 7. ...escu
  # februarie 3, 2016 at 3:13 pm

  Implozia voastra,nesabuitilor,va atrage in haos vecinatatile.

  • Kamil
   # februarie 3, 2016 at 4:13 pm

   Gresit! Unipolaritatea (un guvern mondial) va aduce haosul in lume. 

 8. ...escu
  # februarie 3, 2016 at 4:35 pm

  Doar in propaganda voastra de doi bani aud de un guvern comun UE–SUA

  • Kamil
   # februarie 3, 2016 at 5:52 pm

   Pentru ca doar noi spunem adevarul.

 9. remus
  # februarie 3, 2016 at 6:09 pm

  Războiul economic este o alternativă la războiul armat, iar a exclude opțiunea războiului economic înseamnă a lăsa numai opțiunea războiului armat. Dacă afirmația de mai sus este una adevărată, atunci politica SUA ar trebui privită ca fiind extrem de periculoasă mai ales pentru că aici nu este vorba despre două state în război ci este vorba despre alianțe militare de mai multe state.

  • Kamil
   # februarie 3, 2016 at 6:41 pm

   Sunt curios cum va arata politica externa a lui SUA daca va fi ales presedinte Donald trump

   • remus
    # februarie 3, 2016 at 7:00 pm

    O lume care nu poate fi controlată cu banii mai poate fi controlată doar cu armele. Puterea înseamnă în esență răsplată și pedeapsă, iar scopul oricărei puteri este supunerea. A exclude opțiunea răsplății înseamnă a lăsa numai opțiunea pedepsei. Cât despre Donald Trump eu nu știu ce să zic pentru că nu cunosc care este statutul și influența reală a unui președinte a SUA.

 10. ...escu
  # februarie 4, 2016 at 5:57 am

  La urma urmei, dacă vă ”derenjează” comentariile mele, să-mi suflați în taragot și să mă pupu la gahoz, numai după ce v-ați spălat rîturile, băi, căkați cu ”bolentine”! Huooo, rusălăi bețivani & comuniști!

 11. antonescu
  # februarie 4, 2016 at 11:17 am

  :))))))))))))))))))))) cat de prosti sunteti bai retardatilor. In special kamil… e seful vostru pe linie ierarhica? Omu e prost de bubuie :) latzeii ceilalti schiauna pe langa el. Ar trebui sa vb la kremlin sa va schimbati denumirea… cascadorii (kgb-istii) rasului se potriveste de minune. Probabil asa o sa deveniti mai cunoscuti. Abia astept sa va lasati si ultimele ruble la noi la mare. Sunt acolo si astept sa va cordesc femeile :))))))). Daca ajungeti in Romania la mare chiar sunteti cei mai cretini din tot universul :)))))))))))))))).

 12. ...escu
  # februarie 4, 2016 at 4:30 pm

  Postarea …escu  februarie 4,2016 at 5:57 a.m. nu-mi apartine,este scrisa din redactie.Pt. ca sunteti atat de mizerabili sa va pretati la asa ceva va meritati din plin adjectivele pe care singuri vi le adresati.Sunt sigur ca este scrisa din redactie,pt. ca a aparut mult mai tarziu decat postarea lui antonescu,chiar daca orele cronologic aparent sunt corecte.In plus aveti filtrul cu mail.Sa va fie rusine!

  • antonescu
   # februarie 4, 2016 at 5:23 pm

   corect

 13. eminem
  # martie 21, 2016 at 2:58 pm

   . .de acestea știe și Avocata TĂTĂROAICĂ, dinConstanța, BÎRSU MONICA NICOLETA,. . ÎN SEPTEMBRIE 1972,  ÎN FAȚĂ, LA EXPRESUL CAPȘA, de pe CALEAVICTORIEI-BUCUREȘTI, ROMÂNIA, LÎNGĂ RESTAURANTUL CAPȘA, BĂSESCU (ȚIGANUL TĂTAR CU OCHII DE MONGOLOID), L-A OMORÎT PEGENERALUL- COLONEL de KGB,  ALEXEI GRIGOREVICI, KGB, FSB, Генерал -Полковник КГБ, АЛЕКСЕЙ Григорьевой, КГБ, армии, ȘI PRIN TELEFAX CU STAȚIE RADIO DIN MAȘINAZIL, A FURAT – TRANSFERAT PESTE 10 TRILIOANE DE DOLARI, un fond de bani moșteniți de la ceka țaristă și nkvd, care au fost șierau în proprietatea kgb  care erau paziți și administrați de kgb  care erau paziți și administrați de kgb și fsb  Генерал – Полковник КГБ, АЛЕКСЕЙГригорьевой, КГБ, армии, ÎN MAȘINA-LIMUZINA MODEL ZIL A KGB, ȘI PRIN TELEFAX RADIO, A FURAT -TRANSFERAT PESTE 10 TRILIOANE DE DOLARI, ACUM 45 DE ANI, DECI, PÎNĂ ÎN PREZENT S-A AJUNS LA O SUMĂ,ÎN VALOAREA KATRALIOANELOR DE DOLARI, BANII AU FOST PLIMBAȚI ȘI TRANSFERAȚI PRINMALAEZIA, INDONEZIA, FILIPINE, MADAGASCAR, ETC.,  BĂSESCU (ȚIGANUL TĂTAR CU OCHII DE MONGOLOID), ESTE UN NOU ROCKEFELLER, DAR DE 50 ORI MAI BOGAT, DACĂNU CREDEȚI, PUNE-ȚII ÎNTREBAREA SIMPLĂ – ”AI UITAT CE AI FĂCUT LA CAPȘA ?” . . . .

Trackbacks/Pingbacks
 1. STRATFOR: SUA nu vor admite apropierea dintre Germania şi Rusia - Știri și anunțuri - februarie 1, 2016

  […] Articol sursa: STRATFOR: SUA nu vor admite apropierea dintre Germania şi Rusia […]

 2. STRATFOR: SUA nu vor admite apropierea dintre Germania şi Rusia | www.giurgiuonline.com - februarie 1, 2016

  […] Sursa: news.russiatoday.ro Articol sursa: STRATFOR: SUA nu vor admite apropierea dintre Germania şi Rusia […]

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang