10:24 am - joi martie 21, 2019

WikiLeaks: Lista informatorilor Ambasadei SUA la Bucureşti

15201 Viewed Doru Popescu 33 responds
ambasada-sua

O solidă tradiție babuinistică: Linsul clanțelor la ambasada SUA

Sub acest titlu, jurnalistul Ion Cristoiu publică pe blogul său informaţii WikiLeaks din care reiese ca fostul ministru de Externe al României, Adrian Cioroianu, a fost informator al Ambasadei SUA la Bucureşti. Alături de numele fostului şef al diplomaţiei româneşti, în prezent ambasador al României la UNESCO, apar şi Laura Codruța Kovesi, Vasile Blaga, Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Cătălin Predoiu şi chiar actualul șef al Comisiei SRI din Parlament, Georgian Pop

Redăm mai jos din cablogramele desecretizate de WikiLeaks mărturii despre năravul politicienilor și demnitarilor români de a linge clanțele de la Ambasada SUA la București.

UNCLAS BUCHAREST 000034

Subiect: Numele, funcţiile şi datele de contact ale membrilor Guvernului român şi ale altor lideri politici
Conţine lista numerelor de telefoane ale persoanelor de contact din cadrul Guvernului român, ( Guvernul Tăriceanu n.n.) care ar trebui păstrate „la îndemână” şi nu ar trebui transmise altor persoane.

*

C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 02 BUCHAREST 001267 / 2007
Subiect: Întâlnirea dintre ambasadorul SUA la Bucureşti şi procurorul-general Laura Kovesi în care aceasta din urmă şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la noile amendamente ale Codului de Procedură Penală, care ar putea afecta procesele care se desfăşoară în tribunale, transformând România într-un „paradis al crimei”
Kovesi s-a aşteptat ca Parlamentul să respingă votul preşedintelui, evidenţiind faptul că această abordare a fost cea mai recentă dintr-o serie de măsuri menite să afecteze independenţa judiciară. (…) Kovesi a precizat că: procurorii români analizează cazuri de corupţie în care sunt implicate cinci ministere actuale, şapte foşti miniştri si mai mulţi funcţionari publici. Aceasta susţine că ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu doar a simulat susţinerea, iar acţiunile sale au avut ca scop limitarea independenţei procurorilor, fapt evidenţiat şi prin încercarea acestuia de a demite un important procuror din cadrul DNA.

*

La 5 noiembrie (2008) Consilierul politic s-a întâlnit cu Secretarul General PD-L Vasile Blaga. Blaga a afirmat că pentru a câştiga viitoarele alegeri parlamentare potrivit noilor reguli uninominale ar implica o strategie de campanie pe mai multe straturi la nivel naţional, judeţean, şi la nivelul circumscripţiilor locale.
Potrivit lui Blaga doar partidul său şi PSD s-au bucurat de o gamă largă de resurse necesare pentru a domina campania. PNL a beneficiat de multe resurse cu toate că nu a beneficiat din plin de acest lucru deoarece nu a avut capacitatea să îşi extindă rapid organizaţia la nivel local. PSD are o prezenţă locală impresionantă, însă cei patru ani în opoziţie a lăsat vistieria partidului goală iar partidul riscă o “implozie” dacă va pierde alte alegeri.

*

C O N F I D E N T I A L BUCHAREST 000906
Subiect: Presiuni PSD de a forma un guvern de coaliţie post electoral cu PD-L-ul lui Băsescu

În cadrul unor conversaţii separate, doi membri ai parlamentului de marcă unul din PSD, altul PNL—observă semne ale unor presiuni PSD de a forma un guvern de coaliţie post electoral cu PD-L al lui Băsescu. Aceştia au convenit că PSD trebuie să intre la guvernare cu orice preţ.

*

În cadrul întâlnirii din 27 ianuarie (2009) cu însărcinatul cu afaceri şi consilier politic, preşedintele PSD Mircea Geoană s-a referit la eşecul eforturilor sale de a ajunge la ceremoniile inaugurale de la Washington şi şi-a reiterat intenţia de a vizita SUA cu prima ocazie. Geoană a apreciat drept crucial pentru România să îşi prezinte timpuriu angajamentul faţă de noua Administraţie SUA, pentru a se asigura “ne vede şi aude mesajul de la Bucureşti şi rămâne focusată pe România şi pe regiune”. Geoană a declarat că a început deja să facă lobby la contacte din cadrul Guvernului SUA pentru o vizită şi a solicitat sprijinul Ambasadei.

*

Notă: într-o discuţie cu consilierul pe probleme politice din cadrul Ambasadei SUA, secretarul general PSD Titus Corlăţean a reiterat opoziţia partidului său faţă de raport, susţinând că Băsescu a încercat să divizeze PSD, încercând să întoarcă noua conducere a partidului împotriva lui Iliescu. Corlăţean a insistat, cu o oarecare viclenie, că Văcăroiu nu a restabilit ordinea în Senat, deoarece se “temea pentru propria sa siguranţă.”
In cadrul unei întâlniri ulterioare cu ambasadorul şi consilierul pe probleme politice, şeful comisiei, Vladimir Tismăneanu a fost de acord cu caracterizarea pe care ambasadorul a făcut-o disputelor din Parlament, pe care le-a numit “de tip sovietic”, adăugând că era clar că România mai are un drum lung de parcurs până la îndepărtarea tuturor rămăşiţelor comportamentelor de tip comunist în politică, afaceri şi media. (…) Liderul PSD Geoană a ratat ocazia de a se distanţa de Iliescu, erijându-se, în schimb, în “portavocea” lui Iliescu. Subliniind că Iliescu este cel care i-a acordat fondatorului PRM Vadim Tudor cele mai înalte distincţii civile ale României – “Steaua României”–Tismăneanu a declarat că respectivul episod a subliniat că diferenţierea între extrema dreaptă şi stângă este, uneori, dificil de efectuat în politica românească.

*

Subiect: Întâlnirea dintre ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, şi noul ministru de externe al României, Adrian Cioroianu

S-a afirmat că oficialul român l-a asigurat pe ambasador de disponibilitatea sa pentru continuarea colaborării cu Statele Unite, afirmând şi că România “nu se grăbeşte” să îşi retragă trupele din Irak. (…)
Comentariul final a evidenţiat că aceasta a fost o întrevedere preliminară şi conţine o prezentare biografică detaliată a lui Adrian Cioroianu, în care s-a afirmat că “este o figură nouă pe scena politică”, a fost un apropiat al lui Theodor Stolojan şi “este o sursă a ambasadei încă din 2005”.

*

Subiect: Discuţia cu deputatul PSD Viorel Hrebenciuc

În cadrul unei întâlniri cu oficiali ai Ambasadei SUA la Bucureşti, deputatului PSD Viorel Hrebenciuc a declarat că pledează pe lângă preşedintele Traian Băsescu pentru încetarea crizei politice, sens în care ar fi solicitat emiterea, de către şeful statului, a unei declaraţii privind reinstaurarea stabilităţii şi a bunelor relaţii între preşedinte, premier şi Parlament.
Viorel Hrebenciuc ar fi afirmat că, deşi a încercat să obţină sprijinul consilierului prezidenţial Elena Udrea pentru atingerea acestui deziderat, s-a lovit de refuzul său.

S-a comentat că:
– întrevederea dintre ambasador şi Viorel Hrebenciuc a avut loc la solicitarea acestuia din urmă, iar remarcile acestuia s-au dovedit fie “relevante”, fie “eliptice”.

*

Subiect: Întâlnirea Ambasadorului cu ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu din 22 aprilie (n.n.: 2008)

Cătălin Predoiu a fost de acord cu aceste aspecte punctate de ambasadorul SUA, declarând că va face tot posibilul pentru a îndrepta reputaţia Ministerului Justiţiei, recunoscând totodată că, în prezent, se concentrează pe raportul privind progresele reformei din sistemul judiciar din România, ce urmează a fi prezentat UE în luna iulie.
În comentariu, s-a apreciat că ministrul Cătălin Predoiu este “o persoană tânără, inteligentă, energică şi un prieten al SUA”, menţionându-se că “este păcat că va ocupa această funcţie doar până la următoarele alegeri”.

*

C O N F I D E N T I A L BUCHAREST 000132

Subiect: Dosarul de corupţie întocmit pe numele lui Adrian Năstase

Juristul PSD, Georgian Pop, a preconizat că Parlamentul va trimite dosarul lui Adrian Năstase în justiţie săptămâna viitoare. Acesta a subliniat că Mircea Geoană şi-a consolidat poziţia în PSD cu susţinerea baronilor locali, între care primarii Radu Mazăre şi Marian Vanghelie.

Referindu-se la Viorel Hrebenciuc, Pop a declarat că acesta nu este atât de puternic precum pare, fapt evidenţiat de eşecul în a-şi promova apropiaţii în Guvern. Acesta a adăugat că principalul atuu al lui Hrebenciuc l-au reprezentat legăturile strânse ale acestuia cu foştii şefi de servicii secrete, legături care între timp s-au deteriorat.

Provident Romania
Don't miss the stories followReCunoaste adevarul! and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
Filed in
soros

Presa oficială din China îl acuză pe George Soros că a declarat război yuanului

amb sua cretin

VIDEO Lovitură sub centură: Ambasadorul SUA la Chişinău spulberă visurile unioniste. Moldova nu este România!

Related posts
33 Responses to “WikiLeaks: Lista informatorilor Ambasadei SUA la Bucureşti”
 1. antonescu
  # mai 17, 2016 at 8:11 am

  Era interesant sa ne aratati si varsatorii vostri atat din presa cat si cei din politica… ca nu-i asa kkt-ul de russia today este impartial neutru si spune doar adevarul. MOARTE RUSILOR MOARTE LUI PUTIN

  • Constantin Moldovean
   # mai 26, 2016 at 2:11 am

   moarte mă-tii, mă muistule !

 2. Rădulescu
  # mai 17, 2016 at 8:55 am

  Nu reiese nimic ilegal că ar fi făcut cei pe care Ardei Umplut îi acuză. De abia aștept să îi văd pe cei care ciuguleau din palma rușilor.

  • Constantin Moldovean
   # mai 26, 2016 at 2:14 am

   În România, linsul curului americacan nu-i ilegal

 3. archangelofjustice
  # mai 17, 2016 at 9:28 am

  radulescu si antonescu sunteti patrioti? cat va luati lunar de la curva mondiala? united satanists of america…. slugi de satanisti.

 4. ...escu
  # mai 17, 2016 at 9:55 am

  Informatorii rusi sunt agenti GRU,sunt la secret,dar nu ptr. mult timp.Nu frecventeaza ambasada Rusiei,ptr. ca daca s-ar afla ar fi compromisi pe viata.Ba chiar se dau admiratori ai americanilor.Ex. Ponta, Tariceanu si alti zeci si zeci de mii.

 5. critic
  # mai 17, 2016 at 10:06 am

  mai taci kktule ca ne obosesti… mergi pe hotnews si da-le limbi acolo bravilor tai americani

 6. amatorul
  # mai 17, 2016 at 10:42 am

  pai de aici inteleg ca informatorii americanilor sunt mai neprofesionisti decat ai rusilor. Pt ca , desi simpatiile mainstream, presa si populatie,  merg cu americanii, agentii lor sunt cei ce au fost desconspirati. Sau s-au desconspirat singuri prin aparitii si declaratii publice, atat ale lor cat si ale sustinatorilor americani.. Ma mir ca de pe lista lui Ion Cristoiu lipseste un anume fost presedinte. Trebuie insa sa remarc eficienta organelor americane care nici nu mai sunt nevoite  sa spioneze, lor li se spune direct. Poate de aceea si informatorii lor sunt mai vizibili .

 7. # mai 17, 2016 at 12:01 pm

  Mmmmm,… ce sa zic ? Un articol „anemic”, inconsistent….mmm ( mare sfaraiala …. wikileaks , stiri de acu’ 10 ani … ) . Ce zice ? Un lucru care se cunoaste de minim 10 ani .Clasa politica romaneasca 99,99 % aservita intereselor  SUA & EU .Este asta ceva nou  si interesant ? As zice mai degraba ca polticieni de mai sus se numesc COLABORATORI  si nicidecum informatori ai ambasadei Usa. Sa informeze ce ? ceva ce dinainte stie USA ? Presupun , orice „actor” politic este evaluat ani de zile , ca urmare i se intocmeste un ” profil politic”. Si functie de ac. profil el intra intr o anumita categorie de „interese” al USA . Servicul acesta il presteaza orice ambasada „respectabila” inclusiv cea a federatie ruse. Intra in sarcinilie lor de servici . Aflam ce  ? , ca X, Y, Z semneaza condica la 3-4 luni la ambasada SUA ? Dar oare trebuie sa fii GENIU sa ti dai seama de asta cand observi ca de zeci de ani ca interesele SUA & EU prevaleaza interesului national ? Ca politicieni romani sunt „vanduti ” ? NO BINEeeeee …altceva ?  NO, russiatoday.ro astept ceva articol (e) mai provocatoare sa existe  motiv de cearta … pe aice …. ce i  cu articolu’ asta ?  FURTUNA  intr un pahar ? :) Va rog… mai profi un picutz !

 8. eu
  # mai 17, 2016 at 1:46 pm

  KGB-istul Iuda Roșca iarăși face liste.

 9. ...escu
  # mai 17, 2016 at 1:51 pm

  Mai baieti hai sa va zic in cuvinte simple ptr. a intelege. Cu americanii suntem in alianta,deci politicienii care merg la ambasadele occidentale se duc la niste prieteni cu care stau la taclale.Problema e cu politicienii (prea multi), ziaristii(prea multi), ofiteri ai serviciilor secrete,(prea multi),etc.,toti acestia fiind agenti GRU deci TRADATORI de NEAM!!!!!!!!!!>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  • # mai 17, 2016 at 3:32 pm

   Dl escu, daca mi permiti … as putea zice ca esti NAIV . Cu americani „oficial” suntem in alianta & prieteni precum zici . In „secret” suntem tara sub ocupatie . NATO a castigat Razboiul Rece.  A „invadat” economic /politic/ militar /cultural tarile pe care le stii. Ca urmare s au aplicat legile razboiului. Teritoriul cucerit este pradat, conducerea lui este obedienta cuceritorului, se iau scalvi pt munca , se recupereaza „pierderile” din razboi … etc… Rusi s au retras din est EU, dpv. eco/militar…etc…  Ca dovada a retragerii/infrangerii rusilor in Razb Rece , ei insisi au fost la un pas de colaps vreme de aprox 10 ani . In ultimii 15 ani si au mai revenit. Ce tot atata rusi  in sus si in jos, pericol rusesc etc… cand pina de curand erau etichetati ca putere regionala. Tot veni vorba … in politica nu exista aliante si nicidecum prietenii , exista doar INTERESE. Sau n ai auzit expresia” Politica este o CURVA ” . Ca sa  ti explic in cuvinte simple ,CURVA se „iubeste „/f… ( dupa cum este cazul) ,  numai din INTERES  nici vorba de prietenie/alianta . Crezi ca rusi s au dus in Syria din simpatie pt sirieni sau pt pres ASSAD ? Aiurea … isi apara flancul sudic , si tempereaza expansiunea/influenta  euroatlantismului 

  • licuriciu'
   # mai 17, 2016 at 5:14 pm

   Mai escu, antonescu, radulescu, besescu & alti pulescu, sa-ti explic eu cum e cu alianta asa la nivelul tau : daca tu si nevasta-ta poponar aveti niste prieteni de familie , de afaceri deci aveti interese comune deci sunteti in alianta si nevasta-ta poponar se duce la taclale si da din casa la partenerii de alianta ce crezi e bine? Deci tot asa si cu aliantele la niveluri mai mari, acum ai inteles?

  • M_D_L
   # mai 21, 2016 at 4:10 pm

   Suntem in „alianta” cu forta, dupa o lovitura de stat. Normal era ca Romania sa se declare neutra, sa nu incaseze lovituri nucleare.  Iar astia care trancanesc la americani, o fac pentru „malai” . 

  • Constantin Moldovean
   # mai 26, 2016 at 2:20 am

   mă boule, la ambasada SUA nu te duci la prieten, te duci la stăpân !

 10. eu
  # mai 17, 2016 at 3:22 pm

  Domnilor, cum poti fi intr-o alianta cu o tara al carui purtator de cuvant te ameninta ca daca nu ne dam resursele vom avea soarta Iugoslaviei?Ai nostri nu au tradus exact,au aburit pe prosti cu prietenia romano-americana.Daca nu inghiti rahaturile astea esti rus,kgb-ist,etc

  • amatorul
   # mai 18, 2016 at 4:30 am

   Si care , constant, „confunda” Bucurestiul cu Budapesta. Inclusiv la inaugurarea de la Deveselu. Mie mi se pare amenintare/santaj foarte transparent. Nu faceti ca noi, va dam (si mai mult) Budapestei. Bucurestiul este si vasala Budapestei asa o considera reprezentantii Licuriciului, Preferata lor explicita  a avut, in timpul anilor de activiatate, in mod succesiv,  doi parteneri de viata personala din conducerea  unei firme de „transmisie de date”  maghiare.Unul chiar cetatean maghiar si de natie maghiara si chiar sot cu acte in reguila.

 11. ...escu
  # mai 17, 2016 at 3:29 pm

  Si ti se pare normal ca agentii rusi sa mobilizeze masele sa se opuna prospectiunilor americane in Moldova in timp ce rusii fac bine mersi acelasi lucru in Banat si nu ii deranjeaza nimeni? (e vorba de prospectiuni ptr. gaze de sist)

  • # mai 17, 2016 at 3:45 pm

   Dl escu din cele spuse la 3;29 concluzia ar fi : Oricine se opune intereselor USA & EU  este etichetat FILO rus  sau de „rezonanta” ruseasca ? .Altfel spus se aplica ( si in democratia usa & eu ) principiul binecunoscut al comunistilor ? daca nu esti cu noi esti impotriva  noastra

 12. ...escu
  # mai 17, 2016 at 3:53 pm

  S-a dezbatut pe larg aici ca nu poti fi vecin si neutru in apropierea Rusiei,nu mai reiau. Iar a alege intre Rusia si America ,orice om de bun simt ar spune America. 

  • Dragos
   # mai 18, 2016 at 6:56 am

   Finlanda

  • M_D_L
   # mai 20, 2016 at 12:17 pm

   Nu cred ca tu ai sa supravietuiesti unui razboi NATO-Rusia, care cu siguranta va fi pe baza de termonucleare. Asa ca vezi-ti dracu de treaba si nu mai indemna la provocarea Rusiei, ca sa inceapa razboiul. De bunkere vor beneficia doar cativa din conducerea SUA, nu guristii pe forumuri, din categoria ta. Si nici de aia din bunkere nu va fi bine, ca pana la urma o vor beli si ei. Doar ca nu vor muri imediat ce explodeaza termonuclearele si vor avea ocazia sa va priveasca pe voi, pe cretini, cum fumegati.

 13. ...escu
  # mai 17, 2016 at 4:03 pm

  Stiu,unii sunteti prorusi si va simtiti nedreptatiti.Dar sunteti o minoritate.Nu a auzit nimeni de voi, doar aici,numai ca aici nu se stie daca scriu rusi sau romani.Daca sunteti romani,mobilizativa,manifestati,faceti-va auziti.Deocamdata din partea voastra e doar tacere. Si atunci ce vreti?

 14. ...escu
  # mai 17, 2016 at 4:06 pm

  Adunati-va la Universitate la ceas intr-o zi sa vedem cati reusiti sa va strangeti. Si daca nu,ascultati glasul majoritatii,ca asa e in democratie.

  • # mai 18, 2016 at 7:48 am

   Dl escu dupa modul in care abordezi prbl gen Univeristate …. etc…adica imatur, agresiv,ultimativ,provocator, dornic de confruntare fizica, presupun ca ai sub 25 de ani .Mai ai nevoie de cativa ani sa acumulezi ….cel putin experienta 

  • M_D_L
   # mai 21, 2016 at 4:14 pm

   Romanii au luat teapa la „lovilutie” (povestea cu 60000 de morti la Timisoara, plus altele), asa ca nu pun botul la minciunile voastre.

 15. Dragos
  # mai 18, 2016 at 6:56 am

  Nu a fost nici un candidat la presedentia tarii noastre la vreo ambasada, asa cum a fost K. Johannis la ambasada SUA sa semneze un angajament de subordonare. Urmatorul pas este ca ambasada SUA sa numeasca presedintele si romanii doar sa aprobe, eventual prin reprezentantii in parlament.

 16. gheorghe si ion asupriti de straini
  # mai 18, 2016 at 7:24 am

  @escu orice om de bun simt, de buna cuviinta, de buna crestere, vede clar ca lumina zilei satanismul ussa : subminarea valorilor, intobitocirea si spalarea de creiere, decadenta, imoralitate, minciuna, viclenie, tilharie, lacomie, dictatura banului….asa ca orice om normal fuge cat il tin picioarele de aceste „valori”!cat priveste glasul majoritatii, pai majoritatea a fost cea care l-a dat jos pe basescu, iar voi amerlocii satanisti, impreuna cu babilonia ue,  l-ati tinut inbrate, majoritatea e cea care nu vrea homosexuali, anormalitate si scarbosenie, iar vor amerlocii satanisti impreuna cu banilonia ue, o impuneti cu forta fara nici o jena, majoritatea nu vrea pe asa zisii refugiati invadatorii mahomedani provocati de voi, iar voi amerlocii satanisti cu babilonia ue impuneti cu forta fara nici o jena….sa mai continui ?  lacomia bancherilor, card si cip, medicamente false, alimente otravite, rapirea copiilor, jefuirea resurselor…..atitea mizerii(„valori occidentale”)…. pe care le bagati pe gat popoarelor cum nu s-a mai intamplat in istorie…….ma intreb cum poti dormi noaptea…..

 17. eu
  # mai 18, 2016 at 6:45 pm

  Domnule ..escu,o buna parte din populatia activa,care avea un cuvant important este plecata sa-si castige existenta,pe cine astepti la Universitate?Pe cei platiti de Soros?Au venit bietii mineri pe jos la Bucuresti,i-a bagat cineva in seama,ca se inchide complexul energetic si cumparam curent din Ungaria si Cehia?Cat despre romani,ne este frica sa semnam liste impotriva homalailor,daramite sa iesi in strada ca in Grecia?

 18. critic
  # mai 21, 2016 at 1:36 pm

  escu si antonescu nu fac parte din populatia activa… sunt pasivi…

Trackbacks/Pingbacks
 1. WikiLeaks: Lista informatorilor Ambasadei SUA la Bucureşti - Știri și anunțuri - mai 17, 2016

  […] WikiLeaks: Lista informatorilor Ambasadei SUA la Bucureşti Sursa: rusiatoday […]

 2. WikiLeaks: Lista informatorilor Ambasadei SUA la Bucureşti | www.giurgiuonline.com - mai 17, 2016

  […] Sursa: news.russiatoday.ro Articol sursa: WikiLeaks: Lista informatorilor Ambasadei SUA la Bucureşti […]

Leave a Reply

XSLT Plugin by Leo Jiang